Életmód
Ha ez kerül a főzővízbe, csoda történik a tojással + VIDEÓ
Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a bosszankodást
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Food Collection/Mood4Food/Roulier/Turiot
Az öt-tíznapos tojások héja könnyebben elválik, míg a frissebbeké általában nehezebben. Vannak, akik azt állítják, a víz keménysége sem mindegy. Van azonban egy egyszerű és természetes anyag, amely segíti a hámozást, ez pedig a citrom.
Rengeteg felhasználó gondolja úgy, hogy az egyik legjobb megoldás, ha egy szelet citromot teszünk a főzővízbe. A citromban található sav segíthet megpuhítani a tojás héját és elválasztani azt a tojás belső részétől, így könnyebben lehúzhatóvá válik a héj. Ez hasonló hatás, mint amit ecet vagy szódabikarbóna hozzáadásával érhetünk el a tojás főzése során.
Objektum doboz