Életmód

Ha ez kerül a főzővízbe, csoda történik a tojással + VIDEÓ

Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a bosszankodást

Az, hogy a tojás héja mennyire „ragaszkodó”, több dologtól is függ – leginkább attól, hogy mennyire friss a tojás – írja a Mindmegette.hu.

Ha ez kerül a főzővízbe, csoda történik a tojással + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Food Collection/Mood4Food/Roulier/Turiot

Az öt-tíznapos tojások héja könnyebben elválik, míg a frissebbeké általában nehezebben. Vannak, akik azt állítják, a víz keménysége sem mindegy. Van azonban egy egyszerű és természetes anyag, amely segíti a hámozást, ez pedig a citrom.

Rengeteg felhasználó gondolja úgy, hogy az egyik legjobb megoldás, ha egy szelet citromot teszünk a főzővízbe. A citromban található sav segíthet megpuhítani a tojás héját és elválasztani azt a tojás belső részétől, így könnyebben lehúzhatóvá válik a héj. Ez hasonló hatás, mint amit ecet vagy szódabikarbóna hozzáadásával érhetünk el a tojás főzése során.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink