Életmód
Bár finom, de mérgező. Jobb, ha egyáltalán nem eszik meg a csirkének ezt a részét
Érdemesebb inkább más részét fogyasztani

A csirke bőrét jobb ha nem fogyasztjuk el
Fotó: AFP/foodcollection/Mood4Food/Jean Paul Chassenet
Miért nem szabad bőrös csirkét enni?
Van olyan vélemény, hogy a csirke bőre hasznos, mert sok kollagénrostot tartalmaz.
A helyes táplálkozás szakértői azonban azt állítják, hogy jobb, ha ellenezzük a csirke ezen részének fogyasztását.
A csirke bőrében gyakorlatilag egy zsír van, ez károsíthatja az alakot és általában az egészséget.
A táplálkozási szakemberek szintén nem javasolják a csirke farokrészének, fejének és tüdejének fogyasztását.
A csirke ezen részeiben sok káros anyag halmozódik fel. A csirketüdő fogyasztása pedig fertőző betegségekkel terhes.