Életmód

Bár finom, de mérgező. Jobb, ha egyáltalán nem eszik meg a csirkének ezt a részét

Érdemesebb inkább más részét fogyasztani

A bőrös csirke fogyasztása egészségügyi problémákhoz vezethet, figyelmeztetnek a táplálkozási szakemberek, írja a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Bár finom, de mérgező. Jobb, ha egyáltalán nem eszik meg a csirkének ezt a részét
A csirke bőrét jobb ha nem fogyasztjuk el
Fotó: AFP/foodcollection/Mood4Food/Jean Paul Chassenet

Miért nem szabad bőrös csirkét enni?

Van olyan vélemény, hogy a csirke bőre hasznos, mert sok kollagénrostot tartalmaz.

A helyes táplálkozás szakértői azonban azt állítják, hogy jobb, ha ellenezzük a csirke ezen részének fogyasztását.

A csirke bőrében gyakorlatilag egy zsír van, ez károsíthatja az alakot és általában az egészséget.

A táplálkozási szakemberek szintén nem javasolják a csirke farokrészének, fejének és tüdejének fogyasztását.

A csirke ezen részeiben sok káros anyag halmozódik fel. A csirketüdő fogyasztása pedig fertőző betegségekkel terhes.