Életmód

Gyümölcs, amely gazdag magnéziumban, káliumban és vasban

Segítenek fenntartani a normál vérnyomásszintet

A körte igazi természetes szuperélelmiszer, állítják a táplálkozási szakemberek. Ezek a lédús gyümölcsök vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, amelyek rengeteg előnnyel járnak a szervezet számára. Száz gramm körte körülbelül három gramm rostot tartalmaz, amely javítja az emésztőrendszert, valamint nagyon kevés zsírt (0,12 g), fehérjét (0,38 g) és szénhidrátot (15,46 g).

Gyümölcs, amely gazdag magnéziumban, káliumban és vasban
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Tobias Schwarz

A körte remek választás azoknak, akik figyelnek a súlyukra. Ez a gyümölcs alacsony kalóriatartalmú (százgrammonként mindössze 47 kalória), és sokáig teltségérzetet ad, amely segít elkerülni a túlevést.

A körte másik fontos előnye az antioxidáns- és polifenol-tartalma, beleértve a flavonoidokat is, amelyek az immunitás és az általános egészség szempontjából fontos C-vitamin forrásai.

Ezenkívül a körte gazdag magnéziumban, káliumban és vasban. Ezek az ásványi anyagok segítenek fenntartani a normál vérnyomásszintet, és biztosítják a szervezet számára a vörösvértestek előállításához szükséges összetevőket.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a körte fruktózt tartalmaz, amely a glükózzal ellentétben nem okoz vércukorszint-emelkedést. Ez teszi a körtét biztonságossá a cukorbetegek számára.

Kapcsolódó írásaink