Életmód
A csótány lesz a jövő reggelije?
Csak úgy, mint a többi rovar, potenciális fehérjepótló élelmiszerünkké válhat
Érdemes tudni, hogy szigorú higiéniai szabályok mellett már Európában is működnek rovarfarmok, és ezek iránt bizony egyre nagyobb a kereslet. Ez azzal magyarázható, hogy a húsipar hatalmas mértékben megterheli a környezetet: az állattenyésztés óriási környezeti károkat okoz, a növekvő takarmányigény pedig az erdőállományt fenyegeti.
Rendkívül szívósak
Az ehető csótányok tenyésztése azonban nemcsak a környezeti terhelést csökkenti, hanem a gazdáknak is új lehetőséget biztosít, hiszen ezek az állatok könnyebben kezelhetőek, kevesebb takarmányra van szükségük, és több „húst” biztosítanak. Emellett köztudott, hogy a csótányok rendkívül szívósak, a paraziták és a betegségek sem támadják meg őket, ráadásul a hulladékot is nagyon jól hasznosítják.
A nyereséges üzlet alapja tehát adott, hiszen már az a technológia is létezik, amellyel megőrizhető a rovarok kiváló tápértéke. Így tehát könnyen elképzelhető, hogy a jövő fehérjeforrása a csótányokból származik majd.