Életmód

Három étel, ami kánikula idején rosszulétet okozhat

A meleg napokon teljesen mást igényel a szervezet

Ha meleg van, a szervezet kiszárad. Fontos, hogy azelőtt igyunk, mielőtt szomjasak lennénk, és étrendünket is úgy alakítsuk, hogy kerüljük a hosszú emésztést igénylő ételeket, amelyek hajlamosak a testet felmelegíteni – írta az elle.hu.

Három étel, ami kánikula idején rosszulétet okozhat
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Zsír: ha meleg van, nem ajánlott magas zsírtartalmú ételeket fogyasztani, például gyorsételeket, amelyek megemésztéséhez sok erőfeszítést igényel a szervezet. Részesítsük előnyben a salátákat, a nyers zöldségeket, amelyeknek magas a nedvességtartalma.

Vörös hús: ha meleg van, hajlamosak vagyunk elővenni a grillsütőt, hogy steaket süthessünk. A szakértők szerint rosszul tesszük. Valójában a vörös húsok emésztése növeli a testhőmérsékletet. Jó ötlet grillezett halat vagy csirkemellet választani.

Só: kerüljük a túl sós, vízvisszatartást elősegítő ételeket, ilyen például a chips, felvágottak, füstölt hal is. A krékerek, a sok-sok nasi nem nyáron bizonyulnak a legjobb ötletnek. Ilyenkor inkább zöldségchipseket, vagy friss zöldség szeleteket válasszunk mártogatósokkal.

Kapcsolódó írásaink