Életmód
Jó az ereknek, a hajnak és a bőrnek
Milyen ételeknek kell szerepelniük a nők étrendjében?
Zsíros halak és len
Az értékes omega–3 zsírsavak fontosak a reproduktív hormonok termeléséhez.
A tojás, pontosabban a tojássárgája egészséges koleszterint tartalmaz. Ez a hormonhártya egyik összetevője.
Joghurt és más erjesztett tejtermékek
Ezek közé tartozik a kefir, a tejföl és a savanyú káposzta. Ezek a termékek hasznosak a női szervek számára, nevezetesen a nemi szervek nyálkahártyájának jó bakteriális mikroflórájának fenntartására.
Termékek a bőr és a haj számára
Magvak és diófélék
Lenmag, tökmag, napraforgómag, szezámmag, dió és szinte minden dióféle, valamint avokádó, olajbogyó és olívaolaj.
Mindegyik értékes zsírokat és E-vitamint tartalmaz, amelyek biztosítják a bőr és a haj egészségét.
Vas
A vasban gazdag élelmiszerek közé tartozik a csirke- és borjúmáj, a marha- és borjúhús, a pulyka, a tojássárgája és a polip.
A növényi élelmiszerek közül a lencse, a búzakorpa, a magvak (tök, mák, szezámmag), a hajdina és a zabpehely, valamint a bab értékes.
A-vitamin
A-vitaminban gazdag élelmiszerek: sárgarépa, sütőtök, spenót, máj, édes paprika, sárgabarack, őszibarack.
Az ereket és hajszálereket tápláló élelmiszerek
A következő ételeket tartják hasznosnak a nők számára: lenmagolaj, olajos halak. Az omega–3 zsírsavak pozitív hatással vannak az érrendszerre.
A magas C-vitamin-tartalmú bogyók, gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények szintén jót tesznek az ereknek. Ezek közé tartozik mindenféle bogyós gyümölcs, a friss és savanyú káposzta, a citrusfélék, a spenót, a petrezselyem, a zöldhagyma, a karfiol, a kivi és az őszibarack.
A magas magnéziumtartalmú élelmiszerek értékesek az idegrendszer és az erek számára. A következő élelmiszerek tartalmazzák a legtöbb magnéziumot: kakaópor, búzakorpa, szezámmag, lenmag és más magvak, hajdina, diófélék, tengeri moszat és étcsokoládé.