Életmód

Milyen gyógynövényeket gyűjtsünk júliusban?

Az immunrendszer erősítésében is jelentős a szerepük

A július az év egy olyan időszaka, amikor a természet szó szerint kivirágzik színes növényekkel, gyógynövényekkel. Ha érdekli a népi gyógyászat, vagy szeretné megpróbálni, hogy a természetes gyógymódok segítségével hogyan tudná javítani egészségét, gyűjtsön növényeket, és készítsen teát vagy salátát belőle – írta meg a klubnews.ru.

Milyen gyógynövényeket gyűjtsünk júliusban?
Teának, de salátának is kiválóak a gyógynövények
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Silas Stein

Kamilla
Az egyik legnépszerűbb gyógynövény, amelyet júliusban sokan gyűjtenek. Élénk fehér-sárga virágai gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és teát vagy főzetet készíthetünk belőlük. A kamilla kiváló gyulladáscsökkentő szer.

Csalán
Egy másik hasznos növény, amelyet ilyenkor szedhetünk, az a csalán. Nem könnyű szedni, mert szúr, amikor letépjük, de mégis érdemes, mert gyógyhatása van. Vitaminokban és ásványi anyagokban, például vasban és kalciumban gazdag, teát készíthetünk belőle.

Csipkebogyó
Ez a növény gyulladáscsökkentő hatásáról és gazdag C-vitamin-tartalmáról ismert. A csipkebogyó tea hasznos lehet az immunrendszer erősítésében és a megfázás elleni küzdelemben.

Citromfű
Ebben az időszakban gyűjthetjük, nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, teát vagy főzetet készíthetünk belőle. Hasonlóan néz ki a citromfűhöz a menta is, amely segíthet a fejfájás enyhítésében és az emésztés javításában.

Fontos megjegyezni, hogy a gyógynövénygyűjtés során a legjobb az óvatosság. Ha nem ismerjük a növényt, olvassunk utána, mielőtt letépjük és felhasználjuk. Júliusban a természet számos hasznos gyógynövényt kínál nekünk. Ne felejtsük el, hogy egészségünk és jó közérzetünk megőrzése érdekében bátran gyűjtsük és használjuk fel, vagy szárítsuk meg a természet értékes ajándékait.

Kapcsolódó írásaink