Életmód

Ilyen hatással van a libidóra a vodka

Aki rendszeresen fogyaszt alkoholt, hajlamos a súlygyarapodásra

Az alkohol rendkívül negatívan hat a férfiak egészségére – figyelmeztetett Dr. Nyikolaj Grigorjev, az EMC Urológiai Klinika vezetője, az Európai Orvosi Központ (EMC) urológusa – írja a Lenta.ru-ra hivatkozva a Sport.kz.

Ilyen hatással van a libidóra a vodka
A vodka rendszeres fogyasztása súlygyarapodáshoz vezethet (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Nick Tininenko

Az orvos kifejtette: 100 gramm vodka például 235 kilokalóriát tartalmaz, így aki rendszeresen fogyaszt alkoholt, hajlamos a súlygyarapodásra. A zsírmennyiség növekedése serkenti a női nemi hormon, az ösztrogén fokozott termelését. Normális esetben a férfi szervezete androgént és ösztrogént is termel, de az előbbiből többnek kell lennie – hangsúlyozta – írja a Sports.kz.

„Sok zsíros rost – sok ösztrogén. Ezek elkezdenek »háborúzni« a férfi hormonokkal. Ennek következtében csökken a nemi vágy – a libidó –, romlik az erekció és általában a férfiak egészsége” – mondta az orvos.

Az urológus szerint az erekciót az is zavarhatja, ha a pénisz bizonyos struktúráiban akár kis mennyiségű zsír is felhalmozódik. Minél kövérebb egy férfi, annál kevésbé aktív szexuális életet él – figyelmeztetett az orvos.

Kapcsolódó írásaink