Életmód

Felgyorsítja az anyagcserét, és elősegíti a fogyást

Ezt az italt fogyókúra alatt kell inni

Azok, akik zöld teát fogyasztanak diéta alatt, teljesen jól teszik. Hiszen ez az ital segít gyorsabban megszabadulni a súlyfeleslegtől – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Felgyorsítja az anyagcserét, és elősegíti a fogyást
A zöld tea polifenolok néven ismert antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a bőrt az UV-sugarak káros hatásaitól (képünk illusztráció)
Fotó: Photo Alto via AFP/Alto Press/Isabelle Rozenbaum

Ezt a hatást a zöld teában található katechineknek köszönhetően érik el. Ezek az antioxidánsok fontosak, és hozzájárulnak az anyagcsere felgyorsításához.

Más szóval a zöld tea rajongói egy kicsit gyorsabban fogynak, mint azok, akik egyáltalán nem használják ezt az italt.

A zöld tea egyéb hasznos tulajdonságai
Az ital fogyasztása segít normalizálni a vércukorszintet. A zöld teában található anyagok pedig pozitív hatással vannak a szív- és érrendszerre.

Hogyan kell helyesen inni a zöld teát?
Az ital szinte egyáltalán nem tartalmaz kalóriát. A fogyókúrázók számára ez egy újabb ok arra, hogy a zöld teát beiktassák az étrendjükbe.

Van azonban egy fontos pont: az édes adalékanyagok magas kalóriatartalmúvá teszik az italt. Ezért ha diétát tart, akkor ne adjon cukrot a zöld teához. Ezenkívül ezt az italt nem ajánlatos például édességgel párosítani.

Ugyanez vonatkozik a fekete teára is. A nagyon alacsony kalóriatartalom miatt ez az ital ideális a fogyókúrázók számára. A cukor és a kekszek azonban veszélyessé tehetik a teaivást az alakra nézve.

Kapcsolódó írásaink