Életmód

Ezért érdemes sok bárányhúst enni

Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát

A birkahús az egyik legegészségesebb húsfajta – írta meg a pravda.ru.

Ezért érdemes sok bárányhúst enni
Bárányhús (képünk illusztráció)
Fotó: BSIP via AFP/CHASSENET

Milyen előnyei vannak a bárányhúsnak az étrendben?

A táplálkozási szakemberek megjegyzik, hogy a birkahús diétás hús. Ez azt jelenti, hogy az ilyen hús az étrendben segít a fogyásban és a testsúly megtartásában.

Ezenkívül a birkahús hasznos aminosavakat tartalmaz. Ezek segítenek normalizálni és felgyorsítani az anyagcserét a szervezetben. A húsban található lecitin normalizálja a hasnyálmirigy működését, és csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A birkahús emellett számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek rendkívül hasznosak az emberi egészség szempontjából. Ez a húsfajta például B-vitaminokat, E-vitamint, magnéziumot, nátriumot, káliumot, jódot, cinket, valamint foszfort és vasat tartalmaz.

Az E-vitamin jót tesz az egészséges bőrnek, hajnak és körmöknek. A jód ritka ásványi anyag az élelmiszerekben. A B-vitaminok az emberi szervezet minden rendszerének egészségéhez hasznosak. A magnézium rendkívül fontos az idegrendszer normális működéséhez. A cink javítja az emberi immunrendszer működését.

Kapcsolódó írásaink