Életmód
A fogorvos elmagyarázta a fogak cukorral szembeni fájdalmas reakciójának okait
A feloldódó cukor mindenféle összetevőre bomlik, köztük egy nagyon erős savra

„A sav azonnal behatol a sérült zománc alá, és azonnal elkezdi megolvasztani a fog dentinjét. Ezért érzünk éles fájdalmat, amikor édességet eszünk” – mondja a fogorvos.
A fogorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a cukor ideális táptalaj a szuvasodás szaporodását elősegítő baktériumoknak. Ebben az esetben a fájdalom növekvő jellegű, és sokáig nem is múlik el.
Antonov eloszlatta azt a mítoszt, hogy a kellemetlen érzést meg lehet szüntetni azzal, ha nem rágunk a beteg fog oldalán. Szerinte az édességekből származó sav, amely a nyálban marad, tovább erodálja a zománcfelszínt. Sürgette, hogy a fájdalom megjelenése után forduljunk orvoshoz, hogy elkerüljük a fog elvesztését.