Életmód

Ezért nem érdemes megélezni a zöldséghámozót

A tapasztalt szakácsok tudják, hogy nem szabad időt és energiát pazarolni a zöldséghámozó élezésére

A tiszta edények és jól karbantartott konyhai eszközök nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az ételek tökéletesen sikerüljenek. A zöldséghámozó azonban kilóg a sorból – mutatott rá a mindmegette.hu.

Ezért nem érdemes megélezni a zöldséghámozót
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sina Schuldt

A tapasztalt szakácsok tudják, hogy nem szabad időd és energiát pazarolni a zöldséghámozó élezésére. A legtöbb zöldséghámozó élezése ugyanis bonyolult folyamat, mivel a pengék szorosan vannak egymáshoz rögzítve. Ha mégis megpróbálkoznánk ezzel a feladattal, akkor egy fémreszelővel, pontosan meghatározott szögben kell lereszelni a pengét, különben az eszköz ugyanúgy használhatatlan marad.

A fentiek miatt azonban felesleges stresszelni, hiszen egy jól használható zöldséghámozót már kétezer forint alatt meg lehet venni. Jobban járunk tehát, ha inkább kicseréljük a tompa konyhai eszközt, minthogy reszelgetni kezdjük. Sőt a szakértők azt javasolják, hogy érdemes minden évben lecserélni a hámozót. De felhívták a figyelmet arra is, hogy az eszköz élettartamát azzal is növelhetjük, ha kézzel mossuk el a hámozót, és nem tesszük mosogatógépbe.

Kapcsolódó írásaink