Életmód

Rekord-B-vitamin-tartalmú élelmiszerek a szakember ajánlásával

A B-vitamin-tartalom rekorderei

Rekordmennyiségű B-vitamint tartalmaznak a hüvelyesek, a marhamáj, a tejtermékek és a tojás – mondta a News.ru-nak Szvetlana Malinovszkaja gyógytornász, a moszkvai régió egészségügyi minisztériumának Vidnovszkij Klinikai Kórházának munkatársa.

Rekord-B-vitamin-tartalmú élelmiszerek a szakember ajánlásával
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/BSIP/B. Boissonnet

Pontosította, hogy bizonyos halfajták, például a makréla, a szardínia és a lazac, valamint a kagylók is segítenek pótolni a vitamin hiányát. Szerinte érdemes a spenótot, a banánt, a zabot, a dióféléket és a szójatejet is beiktatni az étrendbe.

A B-vitamin-tartalom rekorderei: szardínia, makréla, kagyló és lazac, marhamáj, csirke, tojás és tejtermékek, hüvelyesek, szójatej, zab, diófélék és napraforgómag, len, szezám, spenót, banán – magyarázta a szakember.

Kapcsolódó írásaink