Életmód

A sebész elárulta, melyik szervet pusztítja el először a vodka

„Egyetlen sejtet sem kímélnek meg és hajtanak a koporsóba”

A vodka, amely szűrt víz és alkohol keveréke, szörnyű méreg a szervezet számára. Egy rendszeres vodkaivó ritkán éri meg az ötven évet – írta meg a Life.ru.

A sebész elárulta, melyik szervet pusztítja el először a vodka
„A vodka szűrt víz és alkohol keveréke, szörnyű méreg a szervezet számára.”
Fotó: NurPhoto via AFP/Jaap Arriens

A vodka elsősorban a hasnyálmirigyet, a májat, a szív- és érrendszert és az agyat pusztítja. Az alkoholfogyasztók lehetséges betegségei között szerepel a hasnyálmirigy-gyulladás és a cukorbetegség, valamint a máj csökkent hatékonysága. Erre figyelmeztetett Alekszandr Umnov, az Állami Pedagógiai Egyetem Orvosi Karának Alapvető Orvosi Diszciplínák Tanszékének oktatója.

Az orvos szerint az etanol emellett megzavarja a szívritmust, és növeli a vérnyomást, felpuhítja az agyszövetet, és csökkenti a szellemi képességeket. Emellett a vodka gyomor-, máj- és nyelőcsőrákot idézhet elő.

„A vodka, amely szűrt víz és alkohol keveréke, szörnyű méreg a szervezet számára. Egyetlen sejtet sem kímél, és a koporsóba hajtva mindent elpusztít, amely az útjába kerül. Egy rendszeres vodkaivó ritkán éri meg az ötven évet” – zárta Umnov a News.ru-nak adott interjút.

Kapcsolódó írásaink