Életmód

Ez a trükk megszabadít a lefolyó kellemetlen szagától

Egyszerű és költségkímélő megoldás

A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok áradnak. Ilyen esetben a legtöbben valamilyen extra erős vegyszer után nyúlnak, ám van egy egyszerűbb megoldás – írja a mindmegette.hu.

Ez a trükk megszabadít a lefolyó kellemetlen szagától
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A lefolyóból áradó bűznek több oka lehet. Egyrészt a lefolyóba kerülő ételmaradékok megtapadhatnak a csövek falán, amiben elszaporodhatnak a baktériumok olyan szagot árasztva, amit nemcsak a mosogató fölött, de akár az egész konyhában érzeni lehet. Másrészt dugulás vagy szivárgás is lehet a csövekben.

Utóbbi esetben nincs más megoldás, hívni kell szakembert. De ha „csak” a bomló étel okozza a problémát, akkor kipróbálhatjuk az egyszerű módszert: öntsünk egy kupaknyi szájvizet a lefolyóba, hagyjuk állni 30 percig, majd öblítsük le forró vízzel. A mosogatóból ezután eltűnnek a baktériumok és a kellemetlen szagok.

A szájvíz elpusztítja, és megakadályozza a rossz leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Azokét, amelyek az elfogyasztott étellel kerülnek a fogak közé – miért ne lenne tehát hatásos a mosogatóba kerülő ételmaradékok okozta bűz ellen?

Kapcsolódó írásaink