Életmód

Segít a túlsúly leadásában és az egészség javításában

A japán diéta előnyei

A japán emberek rekordot döntenek a várható élettartam tekintetében. Sokan ezt az étrendjüknek tulajdonítják. Az Advice.News beszámolt a japán étrend sajátosságairól – írta meg a pravda.ru.

Segít a túlsúly leadásában és az egészség javításában
A japán étrend fehérjében és rostban gazdag (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

A hagyományos japán étrend általában friss, feldolgozatlan termékekből áll. Emellett az étrend gyakorlatilag mentes a finomított cukortól. A japán étrend emellett főként fehérjében és rostban gazdag élelmiszerekből áll, minimális szénhidráttal.

A japán étrend a halakból, tenger gyümölcseiből, tengeri moszatokból, zöldségekből, gyümölcsökből, rizsből, hüvelyesekből, tofuból és zöld teából áll. A paradicsom, a káposzta, a sárgarépa és az uborka is szerepelhet az étrendben. A savanyított és erjesztett zöldségeket is hozzáadhatja. A banán kivételével bármilyen gyümölcsöt választhat. Napközben ihat sima vizet, tej és cukor nélküli kávét vagy adalékanyagok nélküli zöld teát.

A japán diéta alatt nem szabad sós vagy édes ételeket fogyasztani és az alkoholt is kerülni kell.

Kapcsolódó írásaink