Életmód

Házi gyógymód az ödémára

A szakértő szerint önállóan is segíthetünk a szervezetnek megbirkózni az ödémával a reggeli gyakorlatok segítségével

A reggeli duzzanat ellen megpróbálhat egyedül is küzdeni, mondta Kristina Malkina kozmetológus, bőrgyógyász – számol be a sport.kz a lenta.ru-ra hivatkozva.

Házi gyógymód az ödémára
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Malkina megjegyezte, hogy segíthet a kézi önmasszázs, amely beindítja a nyirokerek működését, és elősegíti a folyadék újraelosztását a szervezetben.

„A hatás fokozásához használhatunk nyirokelvezető hatású szövetmaszkot, és masszírozó hengerrel végigfuttathatjuk rajta. Ezenkívül a szem alatti területre is tehetünk nyirokelvezető hatású tapaszokat, amelyek a duzzanat csökkentése mellett kisimítják a finom ráncokat, táplálják a bőrt, és előkészítik a kozmetikumok felvitelére” – magyarázta Malkina.

Malkina azt is ajánlotta, hogy tartsuk be az ivási rendet: lefekvés előtt kerüljük a sok folyadék fogyasztását. A kozmetológus azt is tanácsolta, hogy korlátozzuk a sós és füstölt termékek fogyasztását, mivel ezek hozzájárulnak a szervezet folyadékvisszatartásához.

Malkina hozzátette, hogy önállóan segíthet a szervezetnek megbirkózni az ödémával a reggeli gyakorlatok segítségével. Elmondása szerint rendszeres testmozgással elég hamar észrevehető, hogy a folyadék újraelosztása és a keringési rendszer stimulálása miatt csökkent a duzzanat.

Kapcsolódó írásaink