Életmód
Az orvos elárulta, mely élelmiszerekkel csökkenthetjük a demencia kockázatát
A szakértő három olyan terméket nevezett meg, amelyek növelik a szellemi aktivitást
Ali az agy egészségét szolgáló első termékként a zsíros halakat, például a lazacot és a tonhalat nevezte meg. Szerinte a pozitív hatás a halakban gazdag omega–3 zsírsavaknak köszönhető. A táplálkozási szakember szerint a szervezet telítése ezekkel a legegyszerűbb módja annak, hogy az agy és az egész szervezet működőképes maradjon.
Ali azt is tanácsolta, hogy a bogyós gyümölcsöket is vegyük be az étrendbe. Elmondta, hogy egy tanulmány bebizonyította, hogy ha középkor elérésétől kezdve naponta fogyasztunk málnát, áfonyát és más bogyós gyümölcsöket, akkor a későbbi évek demenciájának és Alzheimer-kórjának kialakulási esélye csökken. Ali a dióféléket nevezte meg az agy számára szükséges harmadik terméknek.
A táplálkozási szakértő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy semmilyen étrend nem garantálja bizonyos betegségek elkerülését. Azonban szerinte már kis változtatások is növelik az esélyét annak, hogy hosszabb ideig egészségesek maradjunk.