Életmód

Kitálalt a táplálkozási szakértő: ez az étel segíti a hasi zsír lebontását

Érdemes megfogadni a tanácsot!

Ha szertné elérni a bikinialakot nyárra, akkor jobb, ha megfogadja a táplálkozási szakértő tanácsát. A Mirrornak Naheed Ali ugyanis elárulta, melyik az az étel, amelyet fogyasztani kell, hogy eredményeket érjen el.

Kitálalt a táplálkozási szakértő: ez az étel segíti a hasi zsír lebontását
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/IHO/Ian Hooton

A táplálkozási szakértő szerint azért fulladnak kudarcba a diétázók kísérletei, mert nem esznek elég rostot – amely eltelít, így a nem kívánt nassolásokat el lehet könnyebben kerülni.

– A válasz a rostban gazdag, teljes kiőrlésű gabonákban rejlik! Számos tanulmány szerint a teljes kiőrlésű gabonák beépítése a napi étkezésbe elősegíti az egészséges és fenntartható fogyást. Míg a finomított gabonák, például a fehér kenyér és a fehér rizs túlzott vércukorszint-emelkedést okoznak. A rostokban és fehérjékben gazdag, teljes kiőrlésű gabonák órákon át stabilizálják a vércukorszintet. Több klinikai vizsgálat is megerősítette, hogy a teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrend javítja az inzulinválaszt, fokozza az anyagcserét, elnyomja az étvágyat, és növeli a kalóriaégetést az emésztés során a finomított gabonákhoz képest – fogalmaz a szakértő.

Javaslom, hogy kezdje mindenki a napot gyümölccsel édesített zabkásával, az ebéd tartalmazzon quinoát vagy barna rizst, és nassolásra mérsékelt mennyiségben pattogatott kukoricát válasszunk, hogy megfékezzük vele a sóvárgást! Ki lehet próbálni az amarántot és hajdinát is köretként.

A szakértő kiemelte, hogy a hasi zsír megszüntetése időbe telik, ezért nem szabad csüggedni, ha két nap után még nem látjuk az eredményt. Érdemes fehérjét és egy kevés zsírt is bevinni a rostok mellé, ezek is lassítják a felszívódást, hosszabb teltségérzetet adva.

Kapcsolódó írásaink