Életmód

Ezek az élelmiszerek akadályozzák a fogyást

A fogyás az ételek korlátozásával nem fog működni, ha nem növeli a fizikai aktivitást

A cukor, a pékáru, a tésztafélék, a kolbász és a konzervek azok a termékek, amelyek megakadályozzák az emberek fogyását – mondta Maria Volynkina táplálkozási szakértő és sportedző a news.ru.

Ezek az élelmiszerek akadályozzák a fogyást
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Emlékeztetett arra, hogy a cukor használata az inzulin felszabadulásához és a vércukorszint emelkedéséhez vezet.

Egyrészt az édességek fogyasztásának pillanatában nagy a hatékonyság, de később álmosság és fáradtság jelentkezik. „A cukor tiszta formában káros” – mondta a táplálkozási szakértő.

A szakértő szerint a fehér lisztet tartalmazó termékek, különösen a pékáruk és a tészták nem tesznek jót a szervezetnek. Szintén káros a fogyásban a gyorséttermi ételek, a ketchup és a majonéz. Volynkina sürgette, hogy a diéta idején ne együnk fűszeres, zsíros és sós ételeket, nevezetesen konzerveket, kolbászokat, virsliket, félkész termékeket és hagyjuk el az alkoholt, amely csökkenti az anyagcserét.

Korábban Jekatyerina Ladygina terapeuta azt mondta, hogy a fogyás az ételek korlátozásával nem fog működni, ha nem növeljük a fizikai aktivitást. A szakember szerint sportolás közben a zsírtömeget izomtömeggel lehet helyettesíteni. Ez nemcsak az izomzat fenntartása, hanem a hormonrendszer helyes egyensúlya miatt is fontos.

Kapcsolódó írásaink