Életmód

Niacinamide: mi az és miért jó a bőrnek?

A Niacinamide tárt karokkal minden bőrtípust elfogad – beleértve az érzékeny bőrt is

Természetes összetevőkben gazdag bőrápolási termékek után kutat? Akkor a Niacinamide lehet az, amit keres! Ez a sokoldalú összetevő nemcsak a bőr egészségére, hanem a szépségére is pozitív hatással van. De mi is az a Niacinamide, és miért olyan jó a bőrnek?

Niacinamide: mi az és miért jó a bőrnek?
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Mi is az a Niacinamide?

A Niacinamide egy vízben oldódó B3-vitamin, amely természetesen megtalálható bizonyos ételekben, valamint egyes bőrápolási termékekben. A bőrápolásban azonban a Niacinamide széles körű előnyei miatt egyre népszerűbbé vált.

Bár a nevek hasonlónak tűnhetnek, valójában három különböző típusú B3-vitamin létezik: niacinamid (nikotinamid), niacin (nikotinsav) és nikotinamid-ribozid. Őszintén mondva, nem kell túl sokat aggódnia a másik kettő miatt – a Niacinamide-ot kell keresnie a bőrápoló termékekben.

Miért jó a bőrnek?

1. Elősegíti a ragyogóbb bőr megjelenését

A Niacinamide abszolút legendás, amikor az áhított ragyogó bőrről van szó. Világosító előnyei nagyrészt a számos arcszínt javító tulajdonság együttes eredménye. Egy bőrgyógyászati tanulmány például megállapította, hogy képes megőrizni a bőr hidratáltságát, csökkenti a bőrpír megjelenését, láthatóan halványítja a sötét foltokat, és megvédi a bőrt a környezeti stressztől.

2. Minden bőrtípusra kiváló

Olajos? Kombinált? Idős bőr? A Niacinamide tárt karokkal minden bőrtípust elfogad – beleértve az érzékeny bőrt is. Bármilyen gyengéd is, általában nagyon jól tolerálható, és gyakran ajánlják okos választásnak az érzékeny bőrűek számára, vagy bárki számára, aki gyengéd, de hatékony bőrtápláló formulát keres.

3. Feszesen és egészségesen tartja a bőrt

A keratin kulcsfontosságú ahhoz, hogy bőre feszes, hibátlan és egészséges legyen. Kimutatták, hogy a Niacinamide használata a bőrben elősegíti a keratin termelődését a bőrben, ami feszesebb és fiatalosabb megjelenést eredményez.

4. Támogatja a tisztább bőrt

A Niacinamide hozzáadása a napi bevitelhez szintén hozzájárulhat a tisztaság fokozásához, így minden zsíros vagy foltos bőrtípusú számára kötelezővé válik. Azáltal, hogy segít egyensúlyban tartani a bőr zsírtermelését és gyulladásos reakcióit, a niacinamid segíthet abban, hogy az arcbőr tisztább, simább és egyenletesebb tónusú legyen.

5. Minimalizálja a ráncok és a finom vonalak megjelenését

A Niacinamide többfunkciós előnyei miatt ez az összetevő könnyen kiválasztható minden öregedésgátló bőrápolási rutinhoz. Ez az összetevő elősegíti a fiatalosabb megjelenésű bőrt, és csökkentheti a finom vonalak és ráncok megjelenését erőteljes hidratáló és bőrtömörítő képességével.

Kapcsolódó írásaink