Életmód

Táplálkozási szakértő cáfolta meg a tojással kapcsolatos tévhiteket

A tojás fehérje- és egyéb tápanyagforrás, de sok mítosz kering körülötte

A tojás fehérje- és egyéb tápanyagforrás, de sok tévhit kering körülötte. Albina Komissarova táplálkozási szakértő és endokrinológus a Telegram-csatornáján cáfolta ezeket a mítoszokat. Állítása szerint a tojás főzés előtti megmosása nem segít a baktériumok eltávolításában – írta a pravda.ru.

Táplálkozási szakértő cáfolta meg a tojással kapcsolatos tévhiteket
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Swen Pförtner

„Az ürüléktől és a szennyeződésektől megszabadulhatunk, de a baktériumoktól nem, mivel azok csak a hőkezelés során pusztulnak el" – jegyzi meg Albina Komissarova.

A szakértő azt a mítoszt is eloszlatta, hogy a tojások napi mennyiségének szigorú korlátja van. Véleménye szerint az elfogyasztott tojások száma az egyéni étrendtől függ, figyelembe véve a fizikai aktivitást és egyéb tényezőket.

„Ezért azt javasoljuk, hogy az átlagos értékre összpontosítsunk: naponta legalább egy-két tojást fogyaszthatunk" – hangsúlyozza Komissarova.

Kapcsolódó írásaink