Életmód
Biztosított az örök élet?
Ha ezt az ételt gyakran eszi, garantáltan sokáig fog élni

Bár mindannyian tudjuk, hogy a zöldek, a bogyók és a rengeteg keresztes virágú zöldség aktiválják a szervezet természetes méregtelenítő rendszerét, de ki gondolta volna, hogy a diófélék is igencsak jótékonyak lehetnek?
A California Walnuts által megosztott kutatásban azt írják, hogy a napi diófogyasztás bizonyítottan javítja az egészséget, de a mértéket tartani kell. Megjegyzik, hogy mivel némelyiknek jóval magasabb a zsírtartalma, vigyázni kell, nehogy túl sokat együnk belőle. Mindezt a tudósok úgy állapították meg, hogy több mint 3300 embernél húszéves étrendtörténetet és harmincéves fizikai és klinikai méréseket tekintettek át. Végül arra az eredményre jutottak, hogy azok a résztvevők, akik életük korai szakaszában sok diót ettek, nagyobb valószínűséggel voltak fizikailag aktívabbak. Ráadásul az egészséges nassolnivaló által sokak szíve is jobb állapotban volt, mint másoké.
Úgy tűnik, akik sok diót esznek naponta, azoknak van egy egyedi testfenotípusuk, amely más pozitív hatással is jár az egészségre, mint például a jobb étrend minősége, különösen akkor, ha fiatalon kezdenek el több diót enni. A krónikus betegségek kialakulását is csökkentik ezzel, mint például a szívbetegség, az elhízás vagy a cukorbetegség – részletezte Lyn Steffen vezető kutató, írja a Mirror.
De mit is tud valójában a dió, amit más táplálék nem?
A dió jelentős mennyiségű növényi alapú esszenciális omega–3 alfa-linolénsavat tartalmaz, amely a kutatások szerint szerepet játszhat a szív és az agy egészségében, 30 grammonként 4,4 g fehérjét és 1,4 g rostot tartalmaz, ezenkívül tele van más tápanyagokkal, például E-vitaminnal, magnéziummal, B6-vitaminnal, folsavval és káliummal, tiamint, cinket, pantoténsavat és vasat is tartalmaznak.