Életmód

Anyósom szájvizet öntött a mosógépbe. Mikor megtudtam, miért, azonnal rohantam a boltba

Így frissíti fel a mosógépet a szájvíz

A mosógépünk, amely nap mint nap keményen dolgozik, hogy ruháink tiszták és frissek legyenek, gyakran feledésbe merül a takarítási rutin során. Pedig időnként szüksége van egy-egy alapos tisztításra, hogy megőrizzük hatékonyságát és friss illatát. Egy meglepő, de hatékony megoldás erre a problémára a szájvíz használata – írja a Blikk.

Anyósom szájvizet öntött a mosógépbe. Mikor megtudtam, miért, azonnal rohantam a boltba
Képünk illusztráció
Fotó: SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP / R3F /SCIENCE PHOTO LIBRARY

A szájvíz, amelyet elsősorban a szájüregi baktériumok és kórokozók elleni védekezésre használunk, kiválóan alkalmas más tisztítási feladatokra is. Nemcsak a WC-t és a mosdó lefolyóit tisztíthatjuk vele, hanem a mosógépünket is. Elegendő 1,5-2 dl szájvizet egy üres mosási ciklusba önteni, hogy a mosógép dobját csodálatosan friss illatúvá és tisztává varázsoljuk. Fontos azonban, hogy ebben a ciklusban ne legyenek ruhák a gépben.

Amennyiben kipróbálod a szájvizes módszert a mosógép tisztítására, érdemes néhány dolgot szem előtt tartanod. Ez a szájápolási termék hatékonyan fertőtleníti és tisztítja a dobot, de használható ruhák mosására is, különösen a kellemetlen szagúak esetében. Azonban ügyelj arra, hogy a szájvíz ne tartalmazzon mesterséges színezéket, mivel ez foltokat hagyhat a ruhákon!

Ez a trükk nemcsak hatékony, hanem környezetbarát is, hiszen lehetővé teszi a szájvíz újrahasznosítását a háztartásban. Próbáld ki ezt a módszert, és talán annyira meggyőz majd, hogy a takarítási rutinodba is beillesztheted!

Kapcsolódó írásaink