Életmód

Ezek a legjobb gyógynövények fogyáshoz

A fogyásban segítségünkre lehetnek különböző gyógynövények, gyógyteák is

Ahhoz, hogy leadjuk a súlyfelesleget sok mindent be kell tartanunk. Figyelnünk kell az étrendünkre, és nem árt sportolnunk sem. A rendszeres testmozgás, a kalóriaszegény, egészséges étrend hozzájárul ahhoz, hogy megszabaduljunk néhány kilótól – írja a Magyar Nemzet.

Ezek a legjobb gyógynövények fogyáshoz
A bodzatea nemcsak vízhajtó hatású, de a bodza segíti az emésztést, emellett testsúlycsökkentő és vértisztító hatása is van
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

A népi gyógyászatban évszázadok óta használják már a gyógynövényeket különböző egészségügyi problémákra. Köhögésre, megfázásra, ízületi fájdalmakra, emésztési problémákra számos teafőzetet találunk a patikákban, drogériákban. Vannak olyan gyógynövények, amelyek a fogyásban is segítenek. Szabó György, akit mindenki a „bükki füvesemberként” ismer, a gyorgytea.hu oldalon összeállította, hogy mely gyógynövények azok, amelyekből érdemes teafőzetet inni, ha szeretnénk fogyni. Persze azt Gyuri bácsi is hangsúlyozza, hogy a teák fogyasztása mellett nagyon fontos az étkezés és a mozgás is.

A bodza az egyik legsokoldalúbb és leggyakrabban használt gyógynövényünk. A fogyókúrázóknak nemcsak azért ajánlott bodzateát inniuk, mert vízhajtó hatása van, hanem azért is, mert a bodza segíti az emésztést, testsúlycsökkentő és vértisztító hatása is van. A fogyókúra kiegészítéseként napi egy-két csészével 3-4 héten keresztül ajánlott inni a teáját.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Kapcsolódó írásaink