Életmód

Kilenc étel, ami növelheti a rák kialakulásának kockázatát: ezeket csak mértékkel fogyasszuk

Ha időben felismerik, manapság már sok rosszindulatú daganatos betegség kezelhető. De a gyógyulás hosszú és nehéz folyamat, ezért fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a rák megelőzésére. Ennek pedig fontos eleme, hogy lehetőleg minél kevesebbet együnk az olyan ételekből, amelyek a kutatások szerint hozzájárulhatnak a rák kialakulásához – írja az Éva magazin.

Kilenc étel, ami növelheti a rák kialakulásának kockázatát: ezeket csak mértékkel fogyasszuk
Chips
Fotó: Hans Lucas via AFP/Riccardo Milani

Az Imperial College London egyetem orvostudományi karának tanulmánya szerint a legveszélyesebbek az ultrafeldolgozott élelmiszerek. Majdnem 200 ezer 40 és 69 év közötti felnőtt étkezési szokásait követték nyomon 10 éven keresztül, és az adatokból világosan kirajzolódott, hogy azoknál, aki többet fogyasztott ultrafeldolgozott ételekből, nagyobb százalékban diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot – írták.

Ezek közé tartozik a reggelizőpehely, chips, cukorka, instant levesek, rántott mirelit ételek, mirelit pizza, gyümölcsjoghurtok, a hot-dog és a toast kenyér is.

Kapcsolódó írásaink