Életmód

Az ananásznál is megosztóbb feltéttel árulnak pizzát

Eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy egy pizzára tegye azt feltétként

Világszerte trend, hogy a nagy gyorsétteremláncok a globális kínálat mellett országonként feltesznek valamilyen helyi különlegességet a menüsorra. Itthon is láthattunk erre példát a libamájas vagy az erős pistás hamburgerek képében, amelyek külföldi szemmel furcsának tűnhetnek – írja a firstclass.hu.

Az ananásznál is megosztóbb feltéttel árulnak pizzát
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Mi is így tekintünk most Hongkongra, ahol a Pizza Hut úgy döntött, hogy kígyót tesz a pizzára.

Az amerikai lánc összefogott egy évszázados múltra visszatekintő helyi étteremmel, közösen pedig összeraktak egy kígyóhúsos, fekete gombás, kínai szárított sonkás történetet. Az említett összetevők egyébként mind részei egy autentikus, kígyóalapú, a leves és a pörkölt közötti állagú fogásnak, gyakorlatilag ezt ültették át a pizzára.

Azt is mondhatnánk, hogy a bizarr fogással kicsit elkéstek, mert időzíthették volna Halloween környékére is az akciót, de a helyzet az, hogy a kígyópörkölt Kína délkeleti részén egy tradicionális késő őszi fogás. Ilyenkorra az állatok már előkészülnek téli hibernációjukra és felhizlalják magukat, hogy átvészeljék az előttük álló hideg időszakot.

„Sajttal és kockázott csirkével a kígyóhús gazdagabb ízűvé válik” – fogalmazta meg ajánlását a Pizza Hut, hozzátéve, hogy tápláló, valamint vérkeringés-serkentő hatású az étel. Sokan hisznek ebben errefelé: többek között bőrjavító tulajdonságában is hisznek sok más egészségjavító hatása mellett.

Maga a fogás 22 cm-es átmérőjével egyébként kisebb, mint az itthon megszokott méretek, kóstolói szerint a kígyóhúsnak pedig olyan íze van, mint a száraz csirkehúsnak. Az áráról nincs információnk.

Kapcsolódó írásaink