Életmód

A Ficsak szerint pozitív lépés, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy az energiaitalok „extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára”

Rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását – írta a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a csütörtökön kiadott közleményében.

A Ficsak szerint pozitív lépés, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását
Az elmúlt években több száz olyan eset volt, amikor energiaital túlfogyasztása kapcsán fiatalok orvosi ellátásra szorultak
Fotó: MH

„Ez a kezdeményezés nem csupán a fiatal generáció egészségét védi, hanem egyértelmű üzenetet küld a társadalom számára az egészséges életmód fontosságáról” – fogalmaztak.

A szervezet továbbra is elkötelezett abban, hogy korlátozzák ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget – olvasható.
Mint írták, a Ficsak számára kiemelt prioritás, hogy az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges, például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés révén.

A Ficsak elkötelezetten támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekek és fiatalok jólétét és biztonságát szolgálja – áll a kommünikében.

Kitértek arra, az évek során a szervezet több sikeres kampányt is véghezvitt az egészséges táplálkozás és a tudatos szülői magatartás érdekében, beleértve az egészséges iskolai büfékért folytatott harcot. A szülők és a Ficsak közös erőfeszítései révén számos gyermek egészségére káros termék került ki az iskolai büfék kínálatából – írták.

Kapcsolódó írásaink