Életmód
Így spórolhatunk havi hatvanezer forintot
A legtöbb kidobott ételmaradék: ránk száradt pékáru, fonnyadt zöldség és gyümölcs

Az ENSZ szeptember 29-ét élelmiszer-pazarlás elleni világnappá nyilvánította. Ez a nap arra figyelmeztet bennünket, hogy hatalmas mennyiségű élelmiszert dobunk ki a kukába. A számok megdöbbentőek: évente országosan 1,8 millió tonna, míg fejenként 65 kilogramm ételt dobunk a szemétbe. A rideg valóság az, hogy egy felnőtt ember évente nagyjából a testsúlyával megegyező ennivalót dob ki, ami nagyjából 60 ezer forint értéknek felel meg. Ennyi erővel az ablakon is kidobhatnánk ezt a pénzt – írták.
A portál szerint a legtöbb kidobott étel maradék: ránk száradt pékáru, fonnyadt zöldség és gyümölcs. Ez a pazarlás kis odafigyeléssel visszaszorítható.
A Ripost szerint ezekre érdemes odafigyelni:
- Érdemes kevesebbet vásárolnunk, kevesebbet szednünk, vagy épp kisebb adagot lefőznünk.
- A romlandó ételeket még idejében a fagyasztóba vagy a hűtőszekrénybe kell tenni.
- Akár fotó is készíthető a fridzsider tartalmáról, hogy vásárláskor fel tudjuk mérni, valóban szükség van-e az adott termékre.