Életmód

Ide költöznek a világ tehetősebb nyugdíjasai

“Kell egy ház, lenn az óceán partján, majd ha végleg visszavonultam”

Vannak, akik megtehetik, hogy a ledolgozott évek után megkeresett pénzükből és nyugdíjukból elköltözzenek egy olyan helyre, ahová szeretnének és ahol semmire sincs gondjuk - írja a firstclass.hu.

Ide költöznek a világ tehetősebb nyugdíjasai
ST. Julian's, Malta
Fotó: NorthFoto

“Kell egy ház, lenn az óceán partján, majd ha végleg visszavonultam” – szól a Ladánybene 27 slágerének refrénjében sokunk álma. Hogy ezt mi, magyarok milyen arányban tudjuk megvalósítani, az már más kérdés, de a világban létezik az a jelenség, hogy a gazdagabb nyugdíjasok a munkával töltött évtizedek után részben vagy egészben felszámolják korábbi életüket, és elköltöznek valahova teljesen máshová, ahol pihenhetnek és szórakozhatnak.

Az Egyesült Államokban Floridára szoktak így tekinteni, mint a nyugdíjasok lakhelyére, azonban a legújabb világtrendek között nem is szerepel a keleti parti állam neve. A Mansion Global nevű szaklap több ingatlanszakértő segítségével összeszedte napjaink öt legnépszerűbb helyét, melyet a tehetősebb nyugdíjasok előszeretettel keresnek és választanak otthonukként.

Dubaj – Viszonylag új úti cél a közel-keleti város, most kezd igazán felkapottá válni a nyugdíjasok között. mindez nagyban köszönhető a helyi kormánynak is, ugyanis megkönnyítették a hosszú távú tartózkodási engedélyek megszerzését.

Isla Mujeres, Mexikó – A legszélesebb pontján is csak szűk 800 méter széles és közel 8 km hosszú mexikói sziget tele van golfkocsikkal, illetve az azokat vezető nyugdíjasokkal. tiszta víz, jó idő, fél órára lévő nemzetközi repülőtér… nincs is kérdésünk, miért szeretik az emberek.

Henderson, Nevada – A statisztikák szerint az egyik legbiztonságosabb nagyváros az egyesült államokban a 320 ezer lakosú település. az itt élők 20 százaléka 65 év feletti, akik a pihenés mellett túrázással, illetve a közeli las vegasban kaszinózással múlathatják az időt

ST. Julian’s, Málta – A szigeteket az európaiaknak nem kell nagyon bemutatni, fantasztikus hely málta. mediterrán klímája, rengeteg természeti szépsége és épített látnivalója mellett vonzóvá teszi az is, hogy az angol az egyik hivatalos nyelv az országban. az említett város ráadásul nem mondható turistacélpontnak, pedig csak tízperces autóútra fekszik a fővárostól, vallettától

Dél-Ausztrália – Ebben az esetben inkább a kontinensnyi országon belüli költözésről van szó, de a nyugdíjasok előszeretettel veszik célba új-dél-wales déli tengerpartjait, sydney-től délre. vannak városok, ahol bőven 30, egyes helyeken a 40 százalékot közelíti a 65 év felettiek aránya – és nem az elnéptelenedés, hanem az odaköltözők miatt

Kapcsolódó írásaink