Életmód

Lassan szárad a haja?

Ezek állhatnak a háttérben, és így tudja felgyorsítani a folyamatot

A hajmosás gondolata sokkal rémisztőbb, ha tudjuk előre, hogy sok időt kell eltöltenünk azzal, hogy megszáradjon hajunk. Ha a haja lassan szárad, előfordulhat, hogy sok időt tölt egy kényelmetlen pozícióban a hajszárítóval vagy diffúzorral. Vagy, ezt elkerülve, csöpögős, nyirkos hajjal reméli, hogy nem fázik meg feje. Mi most összeszedtük, hogy mik lehetnek az okai a lassú száradásnak, és hogy hogyan gyorsíthatja fel a folyamatot.

Lassan szárad a haja?
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Miért tart ilyen sokáig a haja száradása?

Vastag szálú haj

A haj vastagságunk a legnyilvánvalóbb ok, amiért több-kevesebb időt vesz igénybe a szárítás folyamata. A vastagabb haj nagyobb – szálanként –, mint a vékonyabb, ha, ezáltal, minden szál nagyobb súlyú, és ezért több időre van szüksége a száradáshoz.

Alacsony porozitású

A haj porozitása a száradási időt is befolyásolja. A nagy porozitású haj gyorsabban szárad, mert a víz könnyebben jut be és távozik belőle. Ezzel szemben az alacsony porozitású haj sokkal nehezebben telítődik, és ha nedves, erősebben tapad a vízhez.

A haj vizessége és termékek

A hajra alkalmazott víz és termék mennyisége is befolyásolhatja a száradási időt. Ez azonban nem feltétlenül rossz dolog, ugyanis a lassú száradás valójában az egészséges haj jele lehet. A jól hidratált haj jobban tartja a fürtöket.

Így száríthatja meg haját gyorsabban

Telítés és formázás

Ez különösen a göndör hajjal rendelkező embereknek szól: Lehet, hogy ellentmondásosan hangzik, de valójában az az opcionális, ha a haja nagyon nedves lenne, amikor elkezdi hozzáadni a termékeket. Innentől kezdve a fürtök formába helyezése is javíthatja a száradási időt.

Levegőn szárítás a hő előtt

Ha rövidebb a haja, valószínűleg nem lesz szüksége erre a lépésre, de ha megvan hozzá a hosszúság, érdemes több időt szánni a levegőn történő szárításra, mielőtt diffúzort vagy szárítót használ. Hagyja a közepes hosszúságú és a hosszabb fürtöket levegőn megszáradni, amíg kissé lesznek csak nedvesek, mielőtt diffúzort használna. Ez segít megőrizni a fürtök formáját és szerkezetét.

Válassza ki a megfelelő törülközőt

Bárki, aki áttért a hagyományos hajtörölközőről a mikroszálasra, tudja, hogy a haj törülközőjéhez használt anyag jelentős különbséget jelent. A megfelelő törülköző javíthatja a száradási időt. A hajat gyorsabban is meg lehet szárítani, ha pamutpólót vagy speciális törölközőt használ, amely alkalmas arra, hogy felszívja a nedvességet és megakadályozza a nem kívánt kusza göndörödést.

Kapcsolódó írásaink