Életmód

Tűz volt egy vonaton Budapesten, tűzoltók menekítették az embereket

Zugló és Kőbánya-Kispest között szünetelt a vonatközlekedés

Kigyulladt egy dízelmozdony a Zugló és Kőbánya-Kispest közötti vasútvonalon – jelentette az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nyomán az Rtl.hu. A szerelvényről a tűzoltók tíz embert kísértek le, a többi utas már azelőtt elhagyta azt, hogy a tűzoltók kiértek volna a helyszínre – olvasható a közleményben. Azt nem közölték, hogy a vonaton mennyi ember volt, és sérültekről sem tettek említést.

Tűz volt egy vonaton Budapesten, tűzoltók menekítették az embereket
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Leéb Ádám

A MÁVInform közlése szerint a Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó, Kőbánya-Kispestről 7:25-kor továbbindult S21-es vonat mozdonya gyulladt ki. A leszállított utasok a 151-es jelzésű busszal tudtak utazni – tették hozzá. Az eset fennakadásokat okozott a vonatközlekedésben, több járat nem indult el.

A fővárosi hivatásos tűzoltók két habosított sugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az üzemanyagtartály visszahűtését, valamint a mozdony által húzott szerelvényen belüli utómunkálatokat – közölte a katasztrófavédelem.

Hozzátették: a helyszínen a füst miatt nagyjából harminc méter a látótávolság, és az érintett vasúti szakaszon teljesen leállították a közlekedést, amely negyed kilenc után indult újra.

Kapcsolódó írásaink