Életmód

Kávé olívaolajjal a legújabb őrület

Az olaszok régóta híresek a kávé és az olívaolaj iránti szeretetükről. Erre építette új koncepcióját a Starbucks

Vannak – elsősorban a gyomorsav- és epeproblémákkal küzdők –, akiknek egyetlen kávétól hasmenésük lesz. A Starbucks új, olívaolajos terméke tovább fokozza az „élményt” – írta meg az Agroinform.hu.

Kávé olívaolajjal a legújabb őrület
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto/Artur Widak

Egy ideje már új, extra szűz olívaolajjal átitatott kávésort kínál olasz üzleteiben, amit oleatónak neveznek el – az olasz olaj szó után.

A Starbucks vezérigazgatója, Howard Schultz elmondta, hogy az olívaolaj kávéba való belekeverésének ötletét azután vetette fel, hogy Szicíliában csak úgy, próbaképpen, összekevert egy kanál olajat a reggeli kávéjával. „Teljesen megdöbbentett a létrejött egyedi íz és textúra” – mondta a cég közleményében.

A közösségi médiában sokan szkeptikusnak tűntek az újítással kapcsolatban. „Olívaolajos kávé?! Még soha nem láttam, hogy olaszok olívaolajjal innák az eszpresszójukat” – írta egy kommentelő.

Hát, ha eddig nem itták azzal, és most kipróbálták, valószínűleg soha többé nem teszik meg újra, mert a fogyasztóknál a különlegesnek szánt ital – amit egyébként úgy emlegettek, mint „váratlan találkozásból született innovációt, ami bársonyosan sima, enyhén édes és izgalmas” – erős hasmenést váltott ki.

Tehát ha a Starbucks forgalmát nem is, a toalettekét és a vécépapírgyártókét biztosan fellendítette az oleato.

A Redditen egy felhasználó így méltatlankodott:

„Utálom. Az olaj egy perc alatt kiválik azt italból, és gusztustalan sárga folt lesz a kávé tetején.”

Egy Crohn-beteg felhasználó pedig úgy fogalmazott:

„Bottal sem nyúlnék hozzá.”

Kapcsolódó írásaink