Életmód

Inspirációk őszi lakásdekoráláshoz

A gyönyörű színekben pompázó ősz számtalan alapanyagot szolgáltat otthonunk szezonális dekorálásához. Megéri nyitott szemmel járni a természetet, mert egy kis kreativitással bámulatos dísztárgyakat készíthetünk az őszi termésekből, lehullott falevelekből. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár inspiráló ötletet.

Inspirációk őszi lakásdekoráláshoz
A gyönyörű színekben pompázó ősz számtalan alapanyagot szolgáltat otthonunk szezonális dekorálásához
Fotó: Unsplash

Mécsesvariációk

Az áttört hatású, falevélmintás mécsestartó villámgyorsan és szinte fillérekből elkészíthető, ráadásul lakásunk igazi dísze is lehet.

Szép és különleges dísz az áttört mintás befőttes üvegből készült mécsestartó
Szép és különleges dísz az áttört mintás befőttes üvegből készült mécsestartó
Fotó: createcraftlove.com

Egy öntapadós fóliából vagy szélesebb festő-maszkoló szalagból vágjuk ki az általunk kiválasztott – jelen esetben falevelet ábrázoló – mintát, ragasszuk rá az alaposan zsírtalanított, kimosott befőttesüvegre, majd fessük le tetszőleges színre!

Problémát okoz a levélminta? Semmi gond, ugyanis ide kattintva több sablon közül is válogathatunk.

Az égő mécses leveleken átszűrődő fénye meleg hangulatot varázsol a lakásba
Az égő mécses leveleken átszűrődő fénye meleg hangulatot varázsol a lakásba
Fotó: Pinterest

A falevél az uralkodó eleme második ötletünknek is, ebben az esetben viszont a kulcsszó a természetesség. A befőttesüvegre hobbiragasztó segítségével rögzítsük az előzetesen áttörölt, megtisztított bordó, narancs és sárga színekben pompázó leveleket! Ha tartósabb végeredményt szeretnénk, használhatunk műanyagból készült leveleket is.

Az üveg nyakát feldobhatjuk egy vastagabb spárgából kötött masnival. A meggyújtott mécses leveleken átszűrődő fénye meleg hangulatot varázsol a lakásba.

Mécses
Meleg hangulatot varázsolhatunk otthonunkba a saját készítésű mécsesekkel
Fotó: Pinterest

Ha nincs hangulatunk a nagyobb volumenű barkácsoláshoz, most következő tippünk pont ideális választás lehet. A megvalósításhoz ugyanis csupán egy tetszőleges vázára, morzsolt kukoricára (esetleg kávébabra), egy tömbgyertyára és opcionálisan valamilyen díszítő szalagra van szükségünk. 

A kukoricát szórjuk a vázába, majd helyezzük bele a gyertyát úgy, hogy stabilan álljon! Juta szalaggal, spárgával köthetünk rá masnit.


Őszi papírvirág táblakép

A látszat ellenére rendkívül egyszerű elkészíteni soron következő ötletünket. Ragasszunk egy fehérre festett fatáblára őszi színekben pompázó papírvirágokat, és rajzoljunk befőttesüveget váza gyanánt!

A fehér háttér még jobban kiemeli  a virágcsokor színeit, ha viszont natúran hagyjuk, azzal természetközelibb hatást tudunk elérni.

Őszi papírvirág táblakép befőttesüveggel
Őszi papírvirág táblakép befőttesüveggel
Fotó: thecraftpatchblog.com

Amennyiben kézügyességünk hagy némi kívánnivalót maga után, rajzolás helyett bátran alkalmazhatunk matricát, illetve a saját készítésű virágok helyett használhatunk művirágokat is.

Aki nekivágna a papírvirágok elkészítésének, az ide kattintva kedvére válogathat a neki legjobban tetsző elkészítési módok közül, befőttesüveg mintákat pedig itt lehet találni.


Villámgyors őszi koszorú sálból

Pillanatok alatt elkészíthető, és mégis csodás végeredménnyel kecsegtet utolsó tippünk. Rögzítsük ragasztóval vagy tűzőgéppel a sálat a hungarocell koszorúalapra, majd pedig díszítsük az előző dekorációs ötletünknél mutatott papír- vagy művirággal. 

Kopogtató sálból
Villámgyors őszi koszorú sálból
Fotó: madeinaday.com

Ha nincs ilyen hosszú sálunk, de megtetszett az ötlet, bármilyen régi megunt flanel ruhát vagy anyagot felhasználhatunk hozzá.