Életmód

Olcsó, de hatásos szépségápolási trükkök

Az emberi hiúság időtlen, mindig is fontos lesz testünk karbantartása. Az áhított ideál eléréséhez sokszor pénztárcát nem kímélő szereket is képesek vagyunk bevetni, ugyanakkor nem is gondolnánk milyen szépségápolási kincsek rejlenek otthonunkban. Pár praktikával jelentős összegeket spórolhatunk meg. Cikkünkben ezen tippek közül mutatunk be néhányat.

Olcsó, de hatásos szépségápolási trükkök
Nem is gondolnánk milyen kozmetikai kincsek rejlenek otthonunkban
Fotó: Pexels

Talán nincs is bosszantóbb dolog annál, mint amikor a smink utolsó lépéseként összekenjük a szemkörnyékünket festékkel. Hogy ne eshessen meg ez a kis baleset, tartsunk egy kanalat domború oldalával kifelé a szemhéjunkhoz, így a felesleges festék a kanálra kerül, nem pedig a bőrre.

Beszáradt a szempillaspirál és hirtelen nem tudunk újat vásárolni? Semmi gond, állítsuk egy kis időre meleg vízbe a tégelyt, és már használhatjuk is újra!

Régi, de hatásos trükk a túl kemény szemceruza esetében, ha pár másodpercre az öngyújtó lángjába tartjuk. Sokkal krémesebb lesz az állaga, ezáltal könnyebben siklik majd, ráadásul még a színe is intenzívebb lesz.

Objektum doboz

A rakoncátlan szemöldök kordában tartására három megoldást is tudunk javasolni. Ilyenkor kincset ér az ajakápoló. Tegyünk egy keveset belőle az ujjunkra, simítsuk a szemöldökünkre, majd egy szemöldökfésűvel, vagy fogkefével fésüljük át. Szintén jó szolgálatot tud tenni egy kis hajzselé, amellyel nemcsak a megfelelő irányba tudjuk terelni a szálakat, de rögzíthetjük is őket.

Meglepő, de tökéletes alternatívája lehet a szemöldök gélnek a szappan. Miután a szokásos módon – porral vagy ceruzával – kitöltöttük a hiányzó részeket, utolsó lépésként egy szappanra és egy tiszta spirálkefére van szükségünk. Nedvesítsük be a kefét langyos vízzel, majd szedjünk fel vele egy kis anyagot a szappanból! Fésüljük felfelé a szálakat, és alakítsuk ki a kívánt formát!

A szem alatti karikák hatásos ellenszere a burgonya. Lehűti a szemet, és eltünteti a duzzanatokat. Karikára vágva, vagy  reszelve helyezzük tíz percre a szemünkre, és frissítő hatása garantáltan nem marad el. 

Nehezen szárad a körömlakk? Erre is van megoldás!
Nehezen szárad a körömlakk? Erre is van megoldás!
Fotó: Pexels

Meggyűlik a bajunk a narancsbőrrel? Otthonunk erre is nyújt megoldást. Az őrölt kávé szuper cellulit-ellenes testradír, amely ledörzsöli az elöregedett hámsejteket, és aktívabb működésre serkenti a bőrt.

Frissen lakkozott körmeink száradási idejét jelentősen felgyorsíthatjuk, ha kezünket három percre jeges vízbe mártjuk. Kedvenc körömlakkunk már meglehetősen besűrűsödött? Hígítás nélkül is új életet lehelhetünk belé, ha öt percre forró vízbe állítjuk az üveget, utána pedig felrázzuk. 

A glitteres vagy mintás körömlakk leszedése kész rémálom tud lenni, azonban egy körömlakklemosóval alaposan átitatott vattapamaccsal kicselezhetjük a bosszantó kis csillámokat. A vattát helyezzük a körömre, majd csomagoljuk be öt percre az egészet alufóliába! Ezután már könnyedén eltávolítható a lakk.

Kapcsolódó írásaink