Életmód

Unalmasból egyedit – ilyen tanszereket még boltban sem találni!

Véget ért a nyár, ezzel egyidejűleg elkezdődött a tanév. Hogy vidáman induljon az iskolakezdés, egy csokorba gyűjtöttünk pár filléres, de annál szuperebb ötletet, amellyel kidekorálhatjuk az egyszerű és unalmas tanszereket.

Unalmasból egyedit – ilyen tanszereket még boltban sem találni!
Iskloakezdés
Fotó: Unsplash

Unalmas füzetből egyedit

Több módszerrel is feldobhatunk egy sima, díszítés nélküli füzetet. Az egyik leggazdaságosabb módja, ha ragasztóval tetszőleges mintákat ragasztunk fonálból a borítóra. 

Objektum doboz

Bizonyára minden háztartásban akad pár kiolvasott színes magazin. Ezek remekül felhasználhatóak dekorálásra. Nincs más dolgunk, mint kivágni a nekünk tetsző képeket, és felragasztani őket a füzet borítójára!

Objektum doboz

A dekortapasz, avagy washi tape rendkívül sokoldalúan felhasználható, így többek között a füzetek személyre szabására is.

Objektum doboz

Saját készítésű könyvjelző

A gyakorlatilag filléres alapanyagból, a gémkapocsból több különböző módon is gyárthatunk könyvjelzőt. A tippekben az a közös, hogy minden esetben ráapplikálunk valami egyedi elemet. Mutatjuk is!

Objektum doboz

Az első ötlethez csupán színes kartonokra, ollóra, ragasztóra és némi kreativitásra lesz szükségünk. A gépkapocsra rögzített mintáknak ugyanis csak a képzeletünk szabhat határt!

Objektum doboz

A némiképp tartósabb eredmény érdekében karton helyett használhatunk fonalat is. Készítsünk kis bojtokat a gémkapocs végére! Ehhez nincs más teendőnk, mint követni az alábbi ábra utasításait! 

Objektum doboz

Talán nem is gondolnánk, de alapszintű varrótudományunkat is bevethetjük egy-egy mutatós darab elkészítéséhez. Arra kell ügyelnünk, hogy olyan kartont válasszunk, amelyik kellőképpen vastag, ugyanakkor a tűvel át tudjuk szúrni.  Ajánlott előzetesen ceruzával felvázolni a mintát, és csak ezt követően nekikezdeni.

Objektum doboz

Tolltartó hulladékból

Új köntösbe bújtathatunk egy üres konzerves dobozt, egy nem használt befőttesüveget, műanyag flakont, vagy akár egy toalettpapír-gurigát is. Festékre, ragasztóra, színes papírra, esetleg szalagra és gyöngyökre lesz szükségünk.

Objektum doboz

A konzerves dobozok és a műanyag flakonok dekorálása során ügyeljünk arra, hogy a széleket lesimítsuk, nehogy megvágja kezünket!

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink