Életmód

Készítsünk házi szúnyogcsapdát!

Nyáron érdemes gondolni a szabadtéri programok megkeserítőire, a szúnyogokra. Az alábbi praktikával hatásosan távol tudjuk tartani őket, így bosszankodás nélkül élvezhetjük ki az évszak legszebb pillanatait.

Készítsünk házi szúnyogcsapdát!
Szúnyog
Fotó: Pixabay

A szúnyogcsapdához szükségünk van egy 1,5 vagy 2 literes műanyag palackra, vízre, cukorra és mézre, esetleg egy kevés élesztőre a széndioxid termelődés miatt.

Vágjuk le a palack tetejét, majd tölcsért képezve fordítsuk az aljába! Ha ezzel megvagyunk, rögzítsük, ezután pedig töltsük fel a hozzávalókkal!

Az így elkészült szerkezet vonzza a szúnyogokat, de a legyeket is. Lényege, hogy a vérszívók könnyedén betalálnak, kifelé viszont már nincs esélyük.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Hűsítő italok kánikulára

ĀHa már unjuk a vizet, és a boltban megvásárolható cukros üdítőket inkább elkerülnénk, akkor is számtalan izgalmas alternatíva létezik szomjoltásra

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom