Életmód

Mit vigyünk magunkkal a strandra?

Valószínűleg senkinek nem kell kiemelni az olyan alapvető strandkellékeket, mint a fürdőruha, a papucs, a naptej és a törölköző. Azonban ezeken túl akad pár holmi, amely rendkívül megkönnyítheti a víz melletti pihenést. Mutatjuk melyek ezek!

Napszemüveg

Nem csak bőrünket kell óvni a káros sugaraktól, hanem a szemünket is. Ennek elengedhetetlen kelléke egy UV-védelemmel ellátott napszemüveg. A megfelelő példány kiválasztásához korábbi cikkünkben adtunk tippeket.


Kalap, sapka

Valamilyen fejfedő mindenképp legyen nálunk. Egyrészt véd a napszúrástól, másrészt pedig a hajkoronánkat is megóvja a káros sugaraktól. Ha nem védjük meg a fejünket az erős napsugárzástól, nagyon könnyen rémálommá válhat a nyaralás. A napszúrás kellemetlen tünetei tönkretehetik pihenésünket.

A kalap nem csupán divatossá varázsolja megjelenésünket, de véd a hőgutától is
Egy divatos kalap nem csupán sikkessé varázsolja megjelenésünket, de véd a hőgutától is
Fotó: Pexels


Sebtapasz, kötszer

A vízálló sebtapasz szükségességét egy strandon senki sem kérdőjelezi meg. Elég egy élesebb kavics, egy kagyló, egy csúszás vagy egy rossz mozdulat, s máris ott a baj. Persze mindig reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de jobb, ha velünk van.


Vízhatlan tasak vagy zacskó

Az egyik legfontosabb dolog kényelmünk érdekében, mégis sokszor otthon hagyjuk: a vizes fürdőruha, törölköző és papucs hazaszállítására alkalmas nejlont vagy műanyag zsákot. Érdemes mindegyiknek külön-külön vinni egyet. Strandoló társaink feledékenységét is beleszámítva a vízhatlan zsákocskákból sosem lehet elég.


Babahintőpor

Sokan nem is tudják, mi mindenre használható a babahintőpor. Kiváló például a homok távoltartására a strand végeztével. Ha lábunkról egy kis vízzel lemossuk a homokot, és utána bedörzsöljük hintőporral, nem tapad ránk újra homokszemcse, és tiszta lábbal bújhatunk a cipőnkbe.

Kapcsolódó írásaink

Hűsítő italok kánikulára

ĀHa már unjuk a vizet, és a boltban megvásárolható cukros üdítőket inkább elkerülnénk, akkor is számtalan izgalmas alternatíva létezik szomjoltásra