Életmód

Mobillal is készíthetünk látványos fotókat

Az okostelefonok és a mindent tudó képszerkesztő alkalmazások korában gyakorlatilag bárki profi fotósnak érezheti magát. Egy jó készülék azonban nem garancia a valóban különleges képekre. Mutatunk pár ötletet, amelyekkel egyedi alkotásokat készíthetünk.

Mobillal is készíthetünk látványos fotókat
Pár trükknek köszönhetően mi is profi fotósnak tűnhetünk
Fotó: Unsplash

Első tippünk amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Mindössze három dologra van hozzá szükségünk: két különböző színű fényforrásra, és valakire, aki lekapcsolja a villanyt, majd megnyomja az exponáló gombot.

Mobillal is lehet egyedi fotókat készíteni
1.
Fotó: Youtube

A fényforrások lehetnek a képen látható módon telefonok, de színes égők is. Ezeket tartsuk közel magunkhoz, hogy sejtelmes fénybe burkolják arcunkat! Sötétítsünk be, és már készülhet is a fotó!

Következő tippünkhöz már segítő kéz sem szükséges. Keressünk egy padkát vagy lépcsőt, majd aktiváljuk telefonunk előlapi kameráját! Állítsunk be minimum 5 másodperces időzítőt, és végül helyezzük telefonunkat a földre! Ezt követően gyorsan lépjünk fel az előbb említett padkára! A végeredmény olyan, mintha a levegőben járnánk.

4.
2.
Fotó: Youtube

Sokszorozzuk meg önmagunkat panoráma móddal! Ennek a trükknek a lényege, hogy a panorámakép készítése közben mozogjunk. Fontos azonban, hogy előre megtervezzük a kompozíciót, mert a telefon mozgatásakor igen pontosan kell végrehajtani minden mozdulatot. 

3.
3.
Fotó: Youtube

Makrofotózás vízzel? Igen, lehetséges! Ujjbegyünk segítségével cseppentsünk egy kisebb vízcseppet a telefon kamerájára. A fény a vízcseppnek köszönhetően megtörik, és gyakorlatilag úgy működik, mint egy nagyító. 

4.
4.
Fotó: Youtube

Fényfüzérrel egy kis varázslatot csempészhetünk a fotókra és bokeh hatást érhetünk el. A fotográfiában használt bokeh vagy boke kifejezés eredendően az életlen területek minőségére vonatkozott, nálunk azonban szűkebb értelemben, az életlen részeken kialakuló fényfoltok leírására honosodott meg. Ezek a foltok általában kör alakúak.

5.
5.
Fotó: Youtube

A fényfüzér egyik felét  fogjuk meg, a másik felét adjuk át segítőnknek. Nincs más hátra, mint exponálni! A parányi égők kisebb-nagyobb fényfoltokként fognak tündökölni a fotón.

6.
6.
Fotó: Youtube

Különleges, tükröződő hatást varázsolhatunk képeinkre, ha a mobiltelefon lencséje elé helyezzük egy másik készülék képernyőjét.

Kapcsolódó írásaink