Életmód

Megúszta a börtönt Kökény Attila

Ítélet született a vesztegetési ügyben

A 2010-es, ötödik Megasztárban híressé vált énekes, Kökény Attila vesztegetési ügyében jogerős ítéletet hozott a bíróság: az énekesnek nem kell börtönbe vonulnia, viszont egymillió forintos bírságot szabtak ki rá.

Megúszta a börtönt Kökény Attila
Bár megbüntette a bíróság, rosszabbul is járhatott volna Kökény Attila
Fotó: Facebook/ Kökény Attila hivata

Jogerősen egymillió forintos pénzbírságot kapott Kökény Attila, amiért barátaival nagy mennyiségben próbáltak meg márkásnak tűnő, de hamis ruhaneműt behozni az országba Törökországból, hogy később eladják azokat. Az eset még 2014-ben történt.

"A Központi Nyomozó Főügyészség 2017-ben emelt vádat az ügyben, a Fővárosi Ítélőtábla napokban kihirdetett ítéletével másodfokú döntést hozott." - olvasható a  hivatalos sajtóközleményben. - "A vád szerint egy, a médiából ismert zenész 2014-ben 80.000 Ft készpénzt adott társainak, hogy a repülőéren szolgálatot teljesítő pénzügyőrt azért vesztegessék meg, hogy a Törökországból hamis márkajelzésű ruházati termékekkel vámellenőrzésre jelentkező felesége poggyászait ne ellenőrizze."

A ferihegyi reptéren a vámtiszteknek feltűnt a gyanúsan sok táska, ezért az énekest és kísérőit tételes vizsgálatnak vetették alá. Mivel a ruhákért vámot kellett volna fizetniük, a vádlott társaival inkább azzal próbálkozott, hogy lefizesse a vámtisztet 80 ezer forinttal, többek között azért, hogy felesége csomagjait ne nézzék át - írja a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Bár a hatályos jogszabályok szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vesztegetés, ha arra irányul, hogy "hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen", az énekes ezúttal pénzbüntetéssel megúszta. A másodfokú jogerős ítélet helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amikor is az énekes úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy örül, hogy a bíróság részletfizetési lehetőséget ad neki.

Az énekest ugyanakkor vélhetően nem terhelik majd meg a részletek, legalábbis a Pénzcentrum korábban kiderítette, mennyi Kökény Attila gázsija: egy-egy fellépés pár éve 225 ezer és 500 ezer forint között mozgott.

Még annak ellenére sem talán, hogy időközben a családja gyarapodott. Az énekes lánya, Aranka életet adott első gyermekének, egy egészséges kisfiúnak, akit Medárdnak neveztek el. A 44 éves büszke nagypapa az Instagramon osztotta meg az örömhírt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Háborús metal, flipper és pálinka

ĀBudapestet az egyik legszebb európai városnak tartja, de a rockszíntér jelenlegi helyzetéről és a történelemoktatás hibáiról is beszélt lapunknak adott interjújában Joakim Brodén, a Sabaton zenekar frontembere

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom