Életmód

Nem kér bocsánatot botrányos kijelentéseiért Schobert Norbert

Új videójában whisky-t iszik és tovább szónokol a fitneszguru arról, hogy szerinte a nők tehetnek róla, ha megromlik egy házasság

Tegnap megírtuk, hogy Schobert Norbert diétapápa vasárnap a közösségi oldalán közzétett észtosztó videójával akasztotta ki a követőit, hatalmas felháborodást okozva a rajongói között és kijelentéseit a magyar celebek sem hagyták szó nélkül.

Nem kér bocsánatot botrányos kijelentéseiért Schobert Norbert
A Schobert házaspár tagjai háromgyerekes szülőkként sem vetik meg a bulizást
Fotó: Facebook

Első, a témában közzétett Facebook live videójában azt állította, hogy a nők a felelősek azért, ha egy házasság megromlik. Mégpedig azért, mert szülés után nem fogynak vissza, és az 58 kilós nő helyett, akit a férfi anno elvett feleségül, egy 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg „döngő léptekkel a hálószobába”, és ez a férfiak számára kínszenvedés. 

Várható volt, hogy ezt sokan nem fogják szó nélkül hagyni és némileg be is jött, amit a videóban is elmondott, hogy mi ezzel a célja: mondataival kommunikációs atombombát szeretett volna ledobni. Bármit is jelentsen ez! 

El is készítette a válaszvideóját, amiben nem kér bocsánatot, sőt egy szál atlétatrikóban whisky-s poharat emelgetve folytatja tovább az agymenést! 

Objektum doboz

Talán nem túlzás azt állítani, hogy egyetlen magyar híresség sem hagyta szó nélkül ezt, és nagyon sokan érezték úgy, hogy ki kell állniuk a mindenért is okolt nők mellett!

Tóth Vera énekesnő szinte mindig az elsők között van, aki szót emel, ha valami igazságtalanságot tapasztal. Most is így volt: „Egy intelligens, felnőtt férfi, akinek már tizenévesen sikerült leválnia anyjának csecséről, elhagyni gyermekded komplexusait, akinek napjai hús-vér emberek között telnek, akiben a valóság és a valódiság nem kelt félelmet és nem pánikol, ha szembesül a jelennel, annak nem az jelenti státusszimbólumot, hogy mindig a legtökéletesebbel mutatkozik.

Kedves uram, ha neked elég egy mindig kerek popsi, egy gumicici, ami sosem “romlik el”, még egy gyermek születésénél sem, akkor uccu! Nem mondom, hogy nem okoz ez a választás boldogságot, csak az van, hogy nem mindenkinek jelenti ez az örömöt, még akkor sem, ha ez számodra felfoghatatlan.”

Objektum doboz

A gyermekének alig két hónapja életet adó Tóth Gabi énekesnő válasz közben élő videóban bátran mutatta meg, hogyan néz ki a teste 7 héttel a szülés után. „Büszke vagyok a testemre, a csíkjaimra. Elképzelni sem tudom, hogy honnan szererezhetnék szebb csíkokat, mintsem onnan, hogy világra hoztam egy gyönyörű kislányt, aki a szerelmünk gyümölcse. Minden pillanatát szeretem annak, hogy így nézek ki! És érzem, hogy a férjem szeret és büszke rám!” A népszerű kismama 10 perces videójának a nagyjából a negyedik percénél el is sírta magát, amikor szerelme egy tábla csokival lépett oda hozzá. 

Objektum doboz

Ugyanígy a férj, Krausz Gábor séf is kiírta magából véleményét, de ő már nem fogalmazott olyan finoman, mint gyermeke anyja, Gabi.

Objektum doboz

De több más, ismert férfi sem tett lakatot a szájára. Így tett Csuti is, Kulcsár Edina párja Instagram-profilján, akik szintén épp a fiatal szülők szerepét gyakorolják. „Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a posztot, mert nyilván az volt a célja a videódnak, hogy beszéljenek róla, de megírtam, mert van egy határ amit most nagyon átléptél Norbi és annak ellenére írom ezt, hogy nagyon tisztelem és becsülöm amit elértél! (…) A mostani eszmefuttatásodtól viszont egyenesen felfordult a gyomrom! Én igenis -és szerintem ezt nagyon sok férfitársam nevében mondhatom-, hogy szerelemből kívánom a feleségemet most is amikor van rajta +12 kg. Sőt, +20-szal is kívántam!” 

Objektum doboz

Kajdi Csaba „Cyla” népszerűségét az Instagramon elsősorban szókimondó stílusának köszönheti! Ő nem hogy ki állt a nők és az anyák mellett, de egyenesen felszólította a követőit, hogy bojkottálják a Schobert tulajdonában lévő Update céget. 

Dér Heni énekesnő és önjelölt fitneszdíva viszont egy Facebook posztban megpróbálta megvédeni Schobertet: „Igazat kell adnom Norbinak!” De úgy tűnik taposó aknára lépett, mert rajongói egyáltalán nem osztoztak a véleményében. „Csalódtam benned!” , „Ha hallgattál volna, okos maradtál volna!” írták a magáról fürdőruhás képet is posztoló énekesnőnek, aki tudomásunk szerint eddig még nem adott életet gyermeknek és férjhez sem ment, és aki bizonyára a negatív kommentek hatására mára már le is vette a posztját. Csak azt felejtette el, hogy az internet nem felejt! A 12. pontba szedett szöveg itt olvasható:

Dér Heni énekesnő egy előtte-utána fotóval próbálta alátámasztani az igazát, de ez sem volt rajongóinak elég meggyőző
Dér Heni énekesnő egy előtte-utána fotóval próbálta alátámasztani az igazát, de ez sem volt rajongóinak elég meggyőző
Fotó: Instagram

Emberek!! Egy pár gondolatot én is leírnék nektek:

1. Nem, nem támogat @norbi_schobert , mégis igazat kell adnom neki nagyon sok mindenben, ami elhangzott a live videóiban!

2. Nagyon sok mindent nem sikerült megérteni abból, amit próbált üzenni.. Rengeteg nebáncsvirág ember magára vette azokat a sorokat, amik nem is nekik szóltak..

3. Itt nem a most szült édesanyákat vette górcső alá, hanem azokhoz szólt, akik évek óta plusz 20, 30 kg felesleggel élnek és közben elégedetlenkednek magukkal, s nem tesznek érte semmit!! Ez a férfiakra is vonatkozik!!

4. Nagyon sokan lusták kezdeni bármit az életükkel, de elsőként veszik sértésnek, ha valaki motiválni próbálja őket!!

5. Igen, nagyon várom már én is a várandós időszakot és lehet hogy én is dübbenve közelítem majd a hálószobát!!:)) De biztos vagyok benne, hogy a kisugárzásom megmarad, mert gyereknevelés mellett majd időt próbálok szakítani magamra is, és az igyekezetet értékelni fogja a párom is!!

6. Azok az emberek, akik most ekézik Norbit azt az időt, energiát guggolásba is fektethetnék és meglátják a változást!!

7. Nem idolokat kell követni, magadból igyekezz kihozni a maximumot!! Igen fáradságos, de megéri és édesebb lesz a munkád gyümölcse, ha nem műtétekkel és pszichológusokkal próbálod magad jobbá tenni!!

8. Rengeteg olyan szexi mamit tudnék példaként felhozni, akik nem genetikailag, hanem munkával tartják magukat gyerekek mellett kíváló formában!!

9. Csak elkezdeni nehéz, @norbi_schobert sem nézett ki mindig így, és ha neki és sok másnak sikerült, miért ne motiválhatna másokat!!

10. Nagyon sok olyan férfi ismerősöm lépett félre vagy hagyta ott a családját, mert a szeretett párja elengedte magát és nem is próbált jobban kinézni önmagához képest!

11. Nagyon sok női ismerősöm panaszkodott férjére, hogy otthon tesped sörrel a tv előtt és a nagy böfögő arcát és hasát nem tudja megkívánni!!

12. Minden csak rajtad múlik! Sértődés helyett és mártírkodás helyett inkább gondolkodjunk el!!”

A szóbeli bántalmazás hosszútávú következménye egészségkárosító lehet: önértékelési zavarok, depresszió, szexuális problémák vagy akár alvászavar is felléphet.
A szóbeli bántalmazás hosszútávú következménye egészségkárosító lehet: önértékelési zavarok, depresszió, szexuális problémák vagy akár alvászavar is felléphet.
Fotó: Pixabay


MI A SZÓBELI BÁNTALMAZÁS? 

A szóbeli erőszak során az elkövető fél nem alkalmaz fizikai erőt: a másik önértékelését pofonok vagy ütés helyett szavakkal rombolja le. - írja Asszertív Akadémia szakmai honlapja. - Nem kíváncsi a másik véleményére, hanem saját igazságát akarja mindenáron bebizonyítani, és így a másik fölötti uralmát biztosítani. A szóbeli bántalmazás megakadályozza a valódi kapcsolat létrejöttét. Több típusa van. Az egyik ilyen a viccként tálalt szóbeli bántalmazás. A bántalmazó valamilyen sértő dolgot viccbe csomagol, így például a másik kinézetét, kompetenciáját vagy intellektuális képességeit kétségbe vonja, majd kijelenti, hogy csak vicc volt. Ha a bántalmazott erre úgy felel, hogy “Nem vagy vicces”, akkor a humorérzékét fogja ócsárolni, vagy azzal vádolja, hogy megint vitatkozni akar. A másik ilyen az ítélkezés és a bántalmazott kritizálása, amely meglehetősen hasonló a szóbeli bántalmazás hibáztatás és vádaskodás formájához, csak magában foglalja a partner negatív értékelését. Általában elhangzik valamilyen minősítés a másikról, ami kritikus formában kerül megfogalmazásra.

A lekicsinylés, bagatellizálás az, amikor az abuzáló fél a másik tetteit, vágyait, érzéseit lényegtelenné teszi, például a munkáját, nehézségeit, az általa választott ételt, időtöltést, vagy az öltözködési stílusát. Ez a fajta abúzus nehezebben észrevehető, és abban a hitben hagyhatja a szenvedő felet, hogy nem volt képes elmagyarázni, mennyire fontos neki az adott dolog.

A SZÓBELI BÁNTALMAZÁS KÖVETKEZMÉNYEI

Az agresszió élménye rendkívül frusztráló és hosszú távon egészségkárosító magatartáshoz vezethet, amely lehet testi vagy lelki. Az áldozat az állandósult félelem miatt elkezdhet dohányozni, inni, számítógéppel játszani, vagy kóros méreteket ölthet nála a szorongás, depresszió, különféle testi tünetek. Nehéz lesz megbíznia másokban, önértékelése folyamatosan csökken, szexuális problémák vagy alvászavar léphet fel. 

Kapcsolódó írásaink