Életmód

Ismét útjára indul a Budapest Fashion and Design Nights

Különleges programokkal, kedvezményekkel és meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat december 12. és 15. között közel 50 magyar divattervező és formatervező a Budapest Fashion and Design Nights programsorozaton.

Ismét útjára indul a Budapest Fashion and Design Nights
Hazai tervezők portákáit tehetjük a karácsonyfa alá
Fotó: Facebook/HFDA

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a program célja, hogy felhívják a tudatos vásárlók figyelmét a magyar tervezőkre, ezáltal minél több karácsonyfa alá kerüljön egy-egy ajándék a hazai márkáktól.

A tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel már nem csak a divat, de a dizájn és formatervezés iránt érdeklődők is megtalálhatják a számukra legérdekesebb programokat. Kerekasztal-beszélgetések, stílustanácsadások, pezsgős koccintások mellett az érdeklődők találkozhatnak személyesen is a tervezőkkel és betekintést nyerhetnek a műhelytitkokba is.

A négy nap során jótékonysági eseményeken is részt vehetnek az érdeklődők, ha idén karácsonykor is szívesen támogatnának egy jó ügyet. De lesz olyan program is, amelynek központi témája az egészséges önkép kialakítása, de az újrahasznosítás kérdésköre, ami ezt a területet érinti, is nagy szerepet kap a néhány nap során.

A rendezvény ideje alatt például a Viaplant lámpái mellett a Cifra Design ékszereit is megtekinthetjük és megvásárolhatjuk boltjukban.

A Herendi Porcelánmanufaktúra – mely nem csak hungarikum, a világörökség része - az 1826-os alapítása óta a mai napig a porcelán készítésének első érintésétől az utolsó ecsetsimításáig kézzel készíti termékeit.
Azok akik szeretnének bepillantást nyerni ebbe a titokba, hogyan is készülnek e remekművek, most megtehetik: a porcelánfestő szakemberek kalauzolják el a vendégeket a festés birodalmába.

A magyar Formatervezési díjat nyert szemüvegkeret kollekciókat is forgalmazó Tripton Eyeworks bemutatótermében pedig nem csak ingyenes szemvizsgálaton vehetnek részt, hanem stílustanácsadást is kapnak az odalátogatók!

Még több információért a programokról látogassanak el a rendezvény honlapjára.

Kapcsolódó írásaink

Divatból hulladék

ĀA nemzetközileg elismert tervezők a divatipar olcsó és elérhető darabjaival képtelenek felvenni a versenyt, a tömegtermékek a legtöbb esetben viszont hulladéktárolóba kerülnek