Életmód

Híres színésznők, akik nemet mondanak a plasztikai beavatkozásokra

Bátran viselik ráncaikat

Az arca a munkaeszköze annak, aki színpadon, vagy a kamerák előtt szerepel rendszeresen. Nem meglepő hát, hogy sok színésznő igyekszik is vigyázni, amennyire csak lehet, erre a kincsére. Sőt, ahogy fejlődött a szépségipar és ezzel együtt a plasztikaisebészeti beavatkozások, az idő múlása és a szakmai verseny, egyre több művésznőt hajszolt a műtőasztalra az erre specializálódott sebészek kése alá.

Híres színésznők, akik nemet mondanak a plasztikai beavatkozásokra
Az egykori stílusikon hallani sem akar a szépészeti műtétekről
Fotó: Facebook / Brigitte Bardot

Igen ám, csakhogy ezeknek a szépészeti beavatkozásoknak a kimenetele nem mindig hozza meg a várt eredményt, sőt az is lehet, hogy bár egy időre el lehet tüntetni a ráncokat és az öregedés egyéb jeleit, az eredmény mégsem marad tartós.

Újabban, kolléganőik hibáiból tanulva egyre többen mondanak nemet a plasztikázásra, sőt tudatosan vállalják öregedésük látható jeleit. 

Julia Roberts pár napja büszkén pózolt a Giorgio Armani, a 85 éves divattervező legenda mellett a Brit Fashion Awardson , és láthatóan egyáltalán nem bánta, hogy széles mosolya előhozza a szarkalábait. Ö erről azt nyilatkozta: "Azt akarom, hogy a gyerekeim be tudják azonosítani, hogy mikor vagyok mérges, mikor vagyok boldog, vagy mikor vagyok összezavarodott."

„Soha nem fogok kés alá feküdni. Ez egyszerűen ellenkezik a felfogásommal.” - mondta ugyanerről a  Kate Winslet, a Titanic sztárja. 

Épp nemrégiben ünnepelte Sigourney Weaver a 70. születésnapját, de továbbra is úgy gondolja: "Nem nekem való a plasztika. Sokkal izgalmasabb dolog megtanulni erősnek lenni. Az arcom egy festővászon, ami most sokkal érdekesebb, mint valaha." - magabiztosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már az Avatar 5. részére is leszerződőtt, amit 2027-ben terveznek bemutatni. 

Cate Blanchet sem vélekedik másképp: "Véleményem szerint 50 év múlva a ráncok lesznek csak igazán vonzóak. Ránézek egy ötvenes nőre vagy férfira, és ha nincsenek ott a ráncai, rögtön eszembe jut, hogy biztosan félelemből és önimádatból választotta a beavatkozást. Számomra ez inkább taszító, mint vonzó." - mondta a színésznő, akit legközelebb a Hová tűntél, Bernadete? Című drámában láthatunk. 

Cate Blanchet és Julia Roberts között mosolyog Giorgio Armani a 2019-es Brit Divat Díjátadón.
Cate Blanchet és Julia Roberts között mosolyog Giorgio Armani a 2019-es Brit Divat Díjátadón.
Fotó: Facebook

Bár megőrizte szinte kislányos báját a hamrosan az ötödik x-be lépő Rachel Weisz, ő is úgy látja, azok az emberek, akik túl tökéletesnek néznek ki, nem szexik és nem is különösebben szépek." Ő Kate Winslettel és Emma Thompsonnal együtt fogadta meg, hogy nem lesz plasztikája.

Modern frizura, szép smink: még sem akar kinézni 30 évesnek Emma Thompson
Modern frizura, szép smink, laza elegancia: még sem akar kinézni 30 évesnek Emma Thompson
Fotó: Facebook

Apropó, Emma Thompson! Az angol színésznő egyáltalán nem fogalmaz óvatosan a témát illetően: "Szörnyű idők járnak. Minden hatvanéves harmincnak akar kinézni."

A színésznőként még mindig igen aktív francia színésznő, Catherine Deneuve, nem hogy a szépészeti beavatkozásokra mond nemet, de teljesen szembe megy napjaink szépségtrendjeivel: még sportolni sem hajlandó, mert úgy gondolja, hogy a napfény és az izzadtság nem tesz jót a bőrének. 

Bár honfitársa a legendás stílusikon és egykori szexszimbólum, Brigitte Bardot már visszavonult ő is megtagadta a plasztikát és a természetes megöregedésre szavazott. 

Megengedőbb és elfogadóbb vonalat képviseli Julianne Moore: "Mindenki csinálja azt, amit szeretne. Én sosem feküdtem kés alá, főleg mivel fontosnak tartom, hogy bármilyen korú nőt el tudjak játszani. A plasztika megfagyasztja az arcodon az időt. Nekem mimikára van szükségem, érzelmekre. Én sem szeretek öregedni, de hát ez van, ez az élet rendje."

Jodie Foster túl az ötvenen egy új arcát mutatja meg
Jodie Foster túl az ötvenen egy új arcát mutatja meg
Fotó: Facebook

Bár már 10 évesen megkapta első főszerepét Jodie Foster, az azóta eltelt évek őt sem kímélték. De ő ezt egyáltalán nem bánja: "Ahogyan múlik az idő, egyre idősebb karaktereket játszom majd. Nincs ezzel gond, nem akarok valami botoxos furcsa lény lenni."

Kapcsolódó írásaink