Életmód
Nehéz ellenállni a sütőben illatozó zöldséges rétesnek

Hozzávalók:
két rúdhoz:
a rétes megkenéséhez 1 tojás
a lapok megkenéséhez 1 dl olaj
1 csomag (6-8 lap) réteslap
Hozzávalók a töltelékhez:
1 dl tejszín
5 dkg trappista sajt
45 dkg vegyes, kockára vágott (lehet mirelit is) zöldség
15 dkg csíkokra vágott sonka
4 evőkanál olaj
só, bors
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntjük. Ne főzzük a zöldségeket puhára, hogy ne engedjenek ki sok vizet, a sütőben úgyis megpuhulnak.
Ezután belekeverjük a lereszelt sajtot, ez tartja majd össze a zöldséget és a sonkacsíkokat. Az olajjal megkent réteslapokra tesszük a tölteléket (3-4 lapra a felét). Feltekerjük, megkenjük tojással, megszórhatjuk tökmaggal vagy szezámmaggal. 170-180 fokos sütőben pirosra sütjük.