Életmód

Nehéz ellenállni a sütőben illatozó zöldséges rétesnek

Mivel a töltelék szinte bármilyen zöldségből kitűnő, ezt a könnyű vacsorát érdemes gyakrabban elkészíteni. Aki húst nem fogyaszt, a sonkacsíkokat bátran ki is hagyhatja belőle. Jól megy hozzá a vinaigrette szószos friss saláta.

Nehéz ellenállni a sütőben illatozó zöldséges rétesnek
A zöldséges rétes fantasztikusan mutat a tányéron és már sütés közben kellemes az illata
Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

két rúdhoz:

a rétes megkenéséhez 1 tojás

a lapok megkenéséhez 1 dl olaj

1 csomag (6-8 lap) réteslap

Hozzávalók a töltelékhez:

1 dl tejszín

5 dkg trappista sajt

45 dkg vegyes, kockára vágott (lehet mirelit is) zöldség

15 dkg csíkokra vágott sonka

4 evőkanál olaj

só, bors

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntjük. Ne főzzük a zöldségeket puhára, hogy ne engedjenek ki sok vizet, a sütőben úgyis megpuhulnak.

Ezután belekeverjük a lereszelt sajtot, ez tartja majd össze a zöldséget és a sonkacsíkokat. Az olajjal megkent réteslapokra tesszük a tölteléket (3-4 lapra a felét). Feltekerjük, megkenjük tojással, megszórhatjuk tökmaggal vagy szezámmaggal. 170-180 fokos sütőben pirosra sütjük.


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom