Életmód

Hétvégi maradékból is készülhet hortobágyi palacsinta

A hétvégén megmaradt leveshúsból, vagy pörköltből gyors vacsora készülhet hétfőn este. Ha leves marad, akkor csak egy pörkölt alapot kell hozzá készíteni. Ha pörkölt maradékunk van, akkor még kevesebb a dolgunk.

Hétvégi maradékból is készülhet hortobágyi palacsinta
A hortobágyi palacsinta húsmaradékokból hamar elkészíthető
Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

húskrémhez, mártáshoz:

1 db hagyma

1 db paprika

1 db paradicsom

maradék húslevesből a zöldség, a hús, kevés lé

1 pohár tejföl

só, bors

palacsintatésztához:

20 dkg liszt

2 dl szódavíz

2 dl tej

2 db tojás

1 csipet só

Elkészítés:

húskrém:

Készítsünk paprikából, paradicsomból és hagymából egy jó pörkölt alapot. Kevés majonézzel robotgépben aprítsuk össze a húst, keverjük a pörköltalapba, fűszerezzük.

mártás:

A húsleves zöldségeket turmixoljuk össze, adjunk hozzá a tejfölt, kevés pörköltszaftot.

palacsinta:

A palacsintához a lisztet összekeverjük a szódavízzel, a tejjel, a tojással és egy csipet sóval. Addig keverjük, míg csomómentes tésztát kapunk. Egy serpenyőben kevés olajon kisütjük a palacsintákat.

A húsmasszát a palacsintákba töltjük. A palacsinta szemben levő két oldalát behajtjuk, majd alulról feltekerjük. Hőálló tálba tesszük, a tejfölös mártással leöntjük, melegítve tálaljuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom