Életmód
Hétvégi maradékból is készülhet hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:
húskrémhez, mártáshoz:
1 db hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
maradék húslevesből a zöldség, a hús, kevés lé
1 pohár tejföl
só, bors
palacsintatésztához:
20 dkg liszt
2 dl szódavíz
2 dl tej
2 db tojás
1 csipet só
Elkészítés:
húskrém:
Készítsünk paprikából, paradicsomból és hagymából egy jó pörkölt alapot. Kevés majonézzel robotgépben aprítsuk össze a húst, keverjük a pörköltalapba, fűszerezzük.
mártás:
A húsleves zöldségeket turmixoljuk össze, adjunk hozzá a tejfölt, kevés pörköltszaftot.
palacsinta:
A palacsintához a lisztet összekeverjük a szódavízzel, a tejjel, a tojással és egy csipet sóval. Addig keverjük, míg csomómentes tésztát kapunk. Egy serpenyőben kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
A húsmasszát a palacsintákba töltjük. A palacsinta szemben levő két oldalát behajtjuk, majd alulról feltekerjük. Hőálló tálba tesszük, a tejfölös mártással leöntjük, melegítve tálaljuk.