Életmód
Gyerekkorunkra emlékeztet a daragaluska leves
2019. május 31. péntek. 12:29

Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 db zellergumó
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1/2 db paprika
1 db paradicsom
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd az olajon megpároljuk a zöldségeket. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk az áttört fokhagymát és a felaprított paprikát és paradicsomot. Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Amíg fő a leves, elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát, a szódabikarbónát, és közepesen lágy tésztává gyúrjuk. A forrásban lévő levesbe kávéskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére, és legalább a duplájára nőnek.