Életmód

Gyerekkorunkra emlékeztet a daragaluska leves

Gyerekkorunk rég elfeledett ízeit hozhatja vissza ez könnyű leves. Ebben a receptben nincs hús, de akinek több ideje van a főzésre, dúsíthatja kevés csirkemellel, vagy csirkeszárnnyal is. 

Gyerekkorunkra emlékeztet a daragaluska leves
Érdemes gyakrabban készíteni ezt a falusi recept alapján készült könnyű levest
Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

2 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1/2 db zellergumó

1 evőkanál olívaolaj

1 csokor petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

só, bors

1/2 db paprika

1 db paradicsom

1 db tojás

3 evőkanál búzadara

1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

Megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd az olajon megpároljuk a zöldségeket. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk az áttört fokhagymát és a felaprított paprikát és paradicsomot. Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.

Amíg fő a leves, elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát, a szódabikarbónát, és közepesen lágy tésztává gyúrjuk. A forrásban lévő levesbe kávéskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére, és legalább a duplájára nőnek. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom