Életmód

Kellemes meglepetés estére az illatos, spárgás csirkemell

Ehhez a recepthez ha lehet, válasszunk háztáji csirkemellett, nem marad el a hatás. Mivel hirtelen kell sütni a húst, célszerű utoljára hagyni az elkészítését. Előtte süssük készre a zöldségeket, így az egész illatozó vacsora akár fél óra alatt is készen lehet.

Kellemes meglepetés estére az illatos, spárgás csirkemell
Aki diétázik, annak csak a burgonyát kell elhagynia a receptből
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

20 dkg újkrumpli

25 dkg spárga

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 db citrom

mustár

2 dkg majonéz

olívaolaj

só, bors, csirkefűszersó

Elkészítés:

A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, bekenjük a fűszersóval. A megtisztított krumplit és a spárgát három centiméteres darabokra, a hagymát és a citromot cikkekre, a fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben óvatosan felhevítjük az olívaolajat, majd kevergetve aranybarnára sütjük benne az újkrumplit, a hagymát és a spárgát. Ha megpuhultak, félretesszük, és melegen tartjuk.

Amíg a sül a köret, a mártáshoz egy tálban összekeverjük a fokhagymát, a majonézt, a mustárt, ízlés szerint a citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk.

A csirkemelleket olívaolajban hirtelen aranybarnára sütjük úgy, hogy ne száradjon ki a hús. A végén a zöldségeket tányérra halmozzuk, és ráhelyezzük a csirke steaket. A majonézes mártást mellé kínáljuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom