Életmód
Egytálételnek is alkalmas a virslis püréleves

Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 nagy adag leveszöldség
75 dkg újburgonya
2 evőkanál vaj
1,5 l hús- vagy zöldségleves-alaplé
2 db babérlevél
só, bors, szerecsendió, majoránna
4 db virsli
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A meghámozott hagymát apróra kockázzuk, a megtisztított és megmosott leveszöldséget, valamint burgonyát durvára daraboljuk. A vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a leveszöldséget és a krumplit. Kicsit puhítjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük és tovább főzzük, míg megpuhul minden.
A babérlevelet eltávolítjuk. A fazékban hagyjuk a fele krumplit, a többit a zöldségekkel tetszőleges állagúra turmixoljuk. A pürét visszatesszük a fazékba és összekeverjük a levessel, majd felfőzzük. Beletesszük a karikára darabolt virslit, pár percig még főzzük. Petrezselyemzöldjével leszórva díszítve tálaljuk.