Életmód

Egytálételnek is alkalmas a virslis püréleves

Itt az újburgonya szezonja, használjuk ki, és ne csak petrezselymes krumplit készítsünk belőle köretnek. Ez a diétás recept nem tartalmaz lisztet, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Egytálételnek is alkalmas a virslis püréleves
Az újkrumplival készült püréleves tartalmas lesz még úgy is, hogy nehéz, magyaros főzőkolbász helyett virsli kerül bele
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

1 fej hagyma

1 nagy adag leveszöldség

75 dkg újburgonya

2 evőkanál vaj

1,5 l hús- vagy zöldségleves-alaplé

2 db babérlevél

só, bors, szerecsendió, majoránna

4 db virsli

1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A meghámozott hagymát apróra kockázzuk, a megtisztított és megmosott leveszöldséget, valamint burgonyát durvára daraboljuk. A vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a leveszöldséget és a krumplit. Kicsit puhítjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük és tovább főzzük, míg megpuhul minden.

A babérlevelet eltávolítjuk. A fazékban hagyjuk a fele krumplit, a többit a zöldségekkel tetszőleges állagúra turmixoljuk. A pürét visszatesszük a fazékba és összekeverjük a levessel, majd felfőzzük. Beletesszük a karikára darabolt virslit, pár percig még főzzük. Petrezselyemzöldjével leszórva díszítve tálaljuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom