Életmód

Hűvös, esős estéken jöhet jól az illatos húspogácsa

Attól még, hogy egészségesen akarunk táplálkozni, néha megengedhetünk magunknak estére egy húspogácsát. Főleg, ha baromfihúsból készül és friss salátával tálaljuk.

Hűvös, esős estéken jöhet jól az illatos húspogácsa
Pulykahúsból érdemes elkészíteni ezt a receptet, mert kevés benne a kalória és hamar készre sül.
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

45 dkg darált pulykamell

1 db tojás

1/2 csokor snidling

1 db citrom

1 dl olaj, vagy olíva

só, fehér bors

10 dkg burgonya (főve, összetörve)

Elkészítés:

Tálba tesszük a darált húst, a tojást, az összetört burgonyát, a finomra vágott snidlinget, vagy zöldhagymát, valamint a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét. Az így kapott masszából lapos húspogácsákat formázunk.

Az olajat felforrósítjuk, és aranyszínűre sütjük rajta a fasírtok mindkét oldalát. Ha kész, papírtörlőre szedjük, melegen tálaljuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom