Életmód

Hűvös, esős estéken jöhet jól az illatos húspogácsa

Attól még, hogy egészségesen akarunk táplálkozni, néha megengedhetünk magunknak estére egy húspogácsát. Főleg, ha baromfihúsból készül és friss salátával tálaljuk.

Hozzávalók:

45 dkg darált pulykamell

1 db tojás

1/2 csokor snidling

1 db citrom

1 dl olaj, vagy olíva

só, fehér bors

10 dkg burgonya (főve, összetörve)

Elkészítés:

Tálba tesszük a darált húst, a tojást, az összetört burgonyát, a finomra vágott snidlinget, vagy zöldhagymát, valamint a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét. Az így kapott masszából lapos húspogácsákat formázunk.

Az olajat felforrósítjuk, és aranyszínűre sütjük rajta a fasírtok mindkét oldalát. Ha kész, papírtörlőre szedjük, melegen tálaljuk.

Kapcsolódó írásaink