Életmód

Magyar borral még jobb a kukoricás spagetti

Szinte minden hozzávaló meg van otthon ehhez a finom vacsorához. Hazafelé ment csak egy konzerv kukoricát, egy tejszínt és egy kevés gépsonkát kell venni. Alig negyven perc alatt kész is ez az egyszerű olaszos étel.

Magyar borral még jobb a kukoricás spagetti
A tészta ízét a fokhagyma és a bor együttese dobja fel igazán
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

1 konzervkukorica

500 g spagettitészta

1 kis doboz főzőtejszín

20 dkg gépsonka

só, bors, szerecsendió

2 gerezd préselt fokhagyma

0,5 dl fehérbor

1 evőkanál olaj

kevés snidling vagy újhagyma zöldje

parmezán

Elkészítés

Egy evőkanál olajon megpirítjuk a kockára vágott sonkát a fokhagymával. Ráöntjük a kukoricát a levével, adunk hozzá kevés bort, majd fedő alatt pár percig pároljuk, fűszerezzük. Kevés liszttel és tejszínnel behabarjuk, a végén összekeverjük a megfőzött spagettivel. Leszórjuk a parmezánnal, a végén snidlinggel, vagy újhagyma zölddel díszítjük.


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom