Életmód

Magyar borral még jobb a kukoricás spagetti

Szinte minden hozzávaló meg van otthon ehhez a finom vacsorához. Hazafelé ment csak egy konzerv kukoricát, egy tejszínt és egy kevés gépsonkát kell venni. Alig negyven perc alatt kész is ez az egyszerű olaszos étel.

Hozzávalók:

1 konzervkukorica

500 g spagettitészta

1 kis doboz főzőtejszín

20 dkg gépsonka

só, bors, szerecsendió

2 gerezd préselt fokhagyma

0,5 dl fehérbor

1 evőkanál olaj

kevés snidling vagy újhagyma zöldje

parmezán

Elkészítés

Egy evőkanál olajon megpirítjuk a kockára vágott sonkát a fokhagymával. Ráöntjük a kukoricát a levével, adunk hozzá kevés bort, majd fedő alatt pár percig pároljuk, fűszerezzük. Kevés liszttel és tejszínnel behabarjuk, a végén összekeverjük a megfőzött spagettivel. Leszórjuk a parmezánnal, a végén snidlinggel, vagy újhagyma zölddel díszítjük.


Kapcsolódó írásaink